Kommenttien moderointi?

Gymner
Suurin osa käyttäjistä vaikuttaa olevan sitä mieltä, ettei kommentoinnin tulisi vaatia rekisteröintiä, joten pidämme toistaiseksi kommentoinnin vapaana.

Tämä on tietenkin haastavaa kommenttien moderoinnille. Periaatteenamme on ollut tähän saakka, että kaikenlainen perusteltu kritiikki hyväksytään, mutta mm. seuraavanlaiset kommentit poistetaan:
  • Voimistelijoiden ulkonäön haukkkuminen
  • Suora haukkuminen ja perustelematon kritiikki - erityisesti nuorempien sarjojen ja yksilöiden kohdalla
  • Yksittäisiin henkilöihin liittyvä kova kritiikki
  • Perustelemattomien negatiivisten "juorujen" levittäminen liittyen nimettyihin joukkueisiin tai henkilöihin
  • Asiattomat ja täysin asiaan liittymättömät kommentit
Haluasimme kuulla teiltä mielipiteitä, miten kommentointia tulisi moderoida. Valitkaa yksi seuraavista vaihtoehdoista:
  1. Kommentointia rajoitetaan nykyään liikaa. Jos kyllä, niin millaista kommentointia tulisi sallia enemmän?
  2. Kommentointia rajoitetaan nykyään liian vähän? Jos kyllä, niin millaisia kommentteja tulisi poistaa enemmän?
  3. Nykykäytäntö on hyvä.
Lisäksi olisi kiva kuulla mielipiteitä, miten kommenttien modeointia tulisi teidän mielestänne muuten parantaa?
60 kommenttia:
Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

3

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

3

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Olisi kiva jos kaikilla olisi oma nimimerkki niin ettei voisi olla yhdessä ketjussa valkku ja toisessa äiti ja kolmanessa voimistelija

Käyttäjän Gymner kuva
Gymner
Nimimerkin voisi lisätä käytännössä kahdella tavalla:
1) Rekisteröintipakko
2) Kommenttikentän lisäksi nimimerkkikenttä. Tässä ongelmana on se, että jos joku oikeasti haluaa laittaa kommentteja "useammassa roolissa", niin hän voi vaihtaa nimimerkin eri kommenteissa.
Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

2. Täällä kommentointi on todella hirvittävää ja osasta kommentteja voi suoraan lukea mistä seuralta tai keneltä henkilöltä ovat tulleet. Hirvittävää tekstiä.

Mielestäni ehdottomasti vain rekisteröitymällä kommentoidaan. Testatkaa miten se vaikuttaa tähän kamallaan kirjotukskulttuuriin. Ette menetä sillä mitään. Aina voi palauttaa vapaan kommennoinnin myöhemmin jos siltä näyttää.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

3
Vähän vaikea ottaa kantaa, kun en ole pannut merkille millaisia kommentteja on poistettu.. Juorujen levittämisen kieltämistä en aivan allekirjoita. Se että voidaan spekuloida esim. joukkue/valmentajamuutoksia, jonkin joukkueen onnistumisen/epäonnistumisen syitä, tai jakaa kokemuksia/mielipiteitä eri seurojen toiminnasta, on mielestäni tämän palstan suola. Vaikka mielipiteet olisivatkin kriittisiä (eli jonkun mielestä negatiivisia). On todella kiinnostavaa saada off the record-sisäpiiritietoa asioista, kun nettisivuilla ja blogeissa annataan aina niin siloiteltu kuva. Spelulointeihin osannee jokainen suhtautua pienellä varauksella, jos kommentti on kirjoitettu tyyliin "olisiko niin että.." Hyvin usein täällä kuitenkin joku (johon kalikka kalahtaa) on heti moralisoimassa että "joukkue tietää asian itse ja ei saa levittää huhuja kun ei tiedä mistä puhuu".

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Täällä kommentointi on todella hirvittävää ja osasta kommentteja voi suoraan lukea mistä seuralta tai keneltä henkilöltä ovat tulleet. Hirvittävää tekstiä. "

Minusta taas kommentointi täällä verrattuna mihin tahansa muuhun avoimeen keskustelupalstaan yleisesti ottaen on harvinaisen asiallista.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

1. Vääriä juoruja on vaikea korjata, jos ne ehditään poistaa ennen kuin niihin ehtii kommentoida. Juorut taas jäävät elämään, vaikkei niitä täällä lukisikaan. Samaa mieltä myös edellisen kanssa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

3

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Olen rekistöröitymisen kannalla. on noloa kun keskustelupalstalla näkyy entistä enemmän kommentteja joissa haukutaan tuomareiden osaamattomuutta, tyttöjen ylimielisyyttä tai valmentajan liikaa dramaattisuutta. Ihan älytöntä mun mielestä. Spekulointia saa olla, mitä tulee ensi kaudella tapahtumaan, mitä joukkue muutoksia yms. Jo se että paikkakunta kommentoinnin yhteydessä saattaisi auttaa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

3

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Jos laitatte KOKEiLUN, niin aika monet eivät sen aikana kommentoi mitään ja kommentointi alkaa vasta kokeilun jälkeen. Kannattaa MIETTIÄ miten asiassa edetään. Jos rekisteröitymsipakko jää, niin foorumi hiljenee merkittävästi.

Minun ehdotus: Ottakaa tiukempi linja kirjoitusten poistamiseen ja tehkää se selväksi kirjoittajille. Jos heille ei tuo sovi, niin voi mennä vaikka futisfoorumille. Jos modeja on liian vähän ns. valvontaan 24/7, niin uskon, että täältä löytyy fiksuja aikuisia siihen hommaan avuksi. Olette olleet liian helläkätisiä moderoinnissa, ja sen ansisosta oikeastaan tästä on tullut aika suosittu. Nyt kun suosio on saavutettu, tämä edellä mainittu voidaan toteuttaa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kannattaisin nimimerkkikentän käyttöönottoa. Vaikka se mahdollistaisikin (niin haluaville) esiintymisen useassa roolissa, useimmat kuitenkin varmasti pitäytyisivät yhdessä nimimerkissä varsinkin, jos sellaiseen ohjeistettaisiin. Nyt keskusteluja on tosi hankalaa seurata kun ei voi tietää kuinka monta eri Anonyymiä keskustelussa on.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mielestäni tuomareiden toimintaakin voi miettiä täällä, samoin tyttöjen ja kannustusjoukkojen käytöstä jne. Mutta joukkueen/valkun/yksittäisen tytön/tuomarin mainitseminen on huonoa käytöstä ja pitää poistaa. Esim. nyt tuo varsinais-suomalaisten tappelu jouti poistaa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Minusta pitäisi olla vähintään niin että yhdessä keskustelussa yksi nimimerkki, koska nyt ei voi tietää että onko yksi ihminen kirjoittanut puolet ketjun kommenteista vai onkolähes kaikki eri ihmisen.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

se on minusta naurettavaa kun joku anonyymi pistää perään, että T:valmentaja tai T: katsomossa istunut äiti
tuossa vaiheessa viimeistään paljastat ettet ole se miksi itseäsi väität... Siis tosissaan kuinka monen äiti edes tietää mistään gymneristä (omani ei ainakaan) ja vaikka tietäisi kuinka moni oikeasti tulisi tänne kirjoittelemaan/haukkumaan muita

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Moni. Itse ainakin tiedän kasoittain superaktiivisia vanhempia, jotka kyllä varmasti tietävät gymneristä. Veikkaan, että ylläpitäjätkin ovat taustaltaan jumppavanhempia.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

olisi mielenkiintoista tietää: ketkä tätä gymneriä ylläpitävät, ja kuinka monta ihmistä sen takaa löytyy?

Käyttäjän Gymner kuva
Gymner
Gymneriä ylläpitää muutama henkilö, joiden lapset harrastavat voimistelua. Ei olla sidoksissa tiettyyn seuraan eikä mukana seuratoiminnassa. Henkilöt haluavat pysyä nimettöminä, ettei tämä vaikuttaisi lastemme harrastukseen. Toivottavasti tätä kunnioitetaan.
Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kiitos teille kun ylläpidätte tätä:)

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

kiitos tästä. linja kuulostaa hyvältä ja oikealta. kannatan silti rekisteröintiä väärinkäytösten estämiseksi.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mielestäni edellä ehdotettu kommenttien tiukempi moderointi olis hyvä ratkaisu. Ehdotan myös, että ylläpito jättäisi poistetusta kommentista jonkin merkin = "kommentti poistettu, koska yksittäiseen henkilöön kohdistuva kova kritiikki ei ole ketjuissa salittua. T: ylläpito", eli osoittakaa kirjoittajille, että nämä on säännöt ja niiden puitteissa toimitaan. Pidän keskustelua täällä kiinnostavana, mutta ajoittain on selkeitä ylilyöntejä ja koska osa kirjoittajista ja lukijoista on vielä kovin nuoria olisi tärkeää, että on olemassa pelisäännöt ja taho joka niitä valvoo.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kannatan rekisteröintiä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mielestäni tämä on erittäin mielenkiintoinen foorumi. Kyllä täällä voimistelijoiden äitejäkin käy. On hyvä, että eri seurojen toiminnasta keskustellaan ja tuodaan päivän valoon erilaisia kokemuksia. Nykyinen käytäntö on hyvä ja helppo. Kannatan jatkamista nykyisellä tyylillä. Ylläpito voi poistaa asiattomat kommentit, jossa loukataan jotain yksittäistä henkilöä. Seuran tai joukkueen toiminnasta on saatava keskustella vapaasti.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mä oon ite voimistelija ja mun ISKÄ käy tääl ja lyön vetoo et se on kirjottanu ainaki puolet kaikist kommenteist!! No ei vaa liiottelin vähä;)

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mihin ihmeeseen hävisi keskustelu liisn laihoista voimistelijoista??? Ymmärrän jos joku yksittäinen kommentti poistetaaan mutta koko viestiketju???

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Mihin ihmeeseen hävisi keskustelu liisn laihoista voimistelijoista??? Ymmärrän jos joku yksittäinen kommentti poistetaaan mutta koko viestiketju???"
kyseisessä ketjussa käytännössä kaikki kommentit olivat asiattomia. uuden asiallisen ketjun voi luoda ihan itsekin.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Mihin ihmeeseen hävisi keskustelu liisn laihoista voimistelijoista??? Ymmärrän jos joku yksittäinen kommentti poistetaaan mutta koko viestiketju???"
kyseisessä ketjussa käytännössä kaikki kommentit olivat asiattomia. uuden asiallisen ketjun voi luoda ihan itsekin. "

Jaha, sinäkö sen päätät? Minä sinakin kirjoitin ihan asiallisen kommentin lisäksi ketjussa asiallisia positiivisia kommentteja suomen voimistelijoiden nykykunnosta/ ominaisuuksista. Sensurointi on on mielestäni välillä naurettavaa tällä foorumilla. Oikea sananvapauden kultainen maa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Sitä minäkin ihmettelen. Ilmeisesti liian arka aihe voimistelupiireissä ja tabu.

Käyttäjän Gymner kuva
Gymner
Päätimme pitkän harkinnan jälkeen poistaa kyseisen keskustelun, koska se liittyi yksinomaan voimistelijoiden ulkonäön ja yksittäisten tyttöjen laihuuden arvosteluun. Keskustelussa oli myös paljon asiallisia kommentteja, mutta koska koko aihe ja aloitus liittyi voimistelijoiden ulkonäköön liittyviin asioihin, jouduttiin koko keskustelu valitettavasti poistamaan. Terveydestä ja syömishäiriöistä saa ja pitääkin keskustella, mutta negatiiviset voimistelijoiden ulkonäköön liittyvät kommentit tullaan poistamaan jatkossakin.
Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

hyvää työtä ylläpidolta!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"hyvää työtä ylläpidolta!"
Ihan höpöhöpöä

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""hyvää työtä ylläpidolta!"
Ihan höpöhöpöä"

Tyttöjen ulkonäön arvostelu mielestäsi ok?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""hyvää työtä ylläpidolta!"
Ihan höpöhöpöä"
Tyttöjen ulkonäön arvostelu mielestäsi ok?"

Sairaalloisen, epäterveen, hengenvaarallisesti laihan ja aliravitun ulkonäön arvostelu ! Kyllä todellakin on paikallaan puhua siitä. Seurathan ne sitten harrastaa sitä tyttöjen ulkonäön arvostelua ihan olan takaa. Eli tästä saa nyt sellaisen kuvan, että sairaalloisesti laihakin lapsi/nuori on hyväksyttävämpi, kuin hieman pyöreä tai esim lyhyt voimisteluseurojen mielestä...

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""""hyvää työtä ylläpidolta!"
Ihan höpöhöpöä"
Tyttöjen ulkonäön arvostelu mielestäsi ok?"
Sairaalloisen, epäterveen, hengenvaarallisesti laihan ja aliravitun ulkonäön arvostelu ! Kyllä todellakin on paikallaan puhua siitä. Seurathan ne sitten harrastaa sitä tyttöjen ulkonäön arvostelua ihan olan takaa. Eli tästä saa nyt sellaisen kuvan, että sairaalloisesti laihakin lapsi/nuori on hyväksyttävämpi, kuin hieman pyöreä tai esim lyhyt voimisteluseurojen mielestä..."

Mitä se hyödyttää, että yksittäisestä tytöstä puhutaan tällä anonyymisti, varsinkaan tietämättä yhtään mitä on taustalla.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Entisenä vakavasti sairaana (anoreksia) voin sanoa, että ulkonäköni ruotiminen keskustelupalstalla tai missä tahansa vieraiden ihmisten toimesta olisi romahduttanut tilaani entisestään. Sairastuneen läheiset varmasti ovat huomanneet tilanteen ja asiaan puututaan - ei siis ole gymner-käyttäjien tehtävä anonyymisti huudella yksityishenkilön saiaudesta ja ulkonäöstä.

Syömishäiriöistä ja lajin sairastuttavuudesta pitää puhua, mutta älkää ottako yksittäisiä tyttöjä keskustelunaiheeksi.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""""hyvää työtä ylläpidolta!"
Ihan höpöhöpöä"
Tyttöjen ulkonäön arvostelu mielestäsi ok?"
Sairaalloisen, epäterveen, hengenvaarallisesti laihan ja aliravitun ulkonäön arvostelu ! Kyllä todellakin on paikallaan puhua siitä. Seurathan ne sitten harrastaa sitä tyttöjen ulkonäön arvostelua ihan olan takaa. Eli tästä saa nyt sellaisen kuvan, että sairaalloisesti laihakin lapsi/nuori on hyväksyttävämpi, kuin hieman pyöreä tai esim lyhyt voimisteluseurojen mielestä..."
Mitä se hyödyttää, että yksittäisestä tytöstä puhutaan tällä anonyymisti, varsinkaan tietämättä yhtään mitä on taustalla."

Sitä ehkä voisi hyödyttää, että asianosaiset miettisivät missä kunnossa päästävät valmentajat, vanhemmat, seurat ja voimisteluliitto voimistelijoita kilpailuihin katsomon eteen... Ovat kuitenkin esikuvia pikkutytöille, jotka ottavat mallia...
Itse ainakin puhun suoraan lapsilleni, ettei liiallinen laihuus ole tavoiteltavaa, kaunista tai tervettä. Tavoiteltavia asioita tulee olla hyvä olo ja terveelliset elintavat ja hyvä kunto. Ja tytöillä ja naisilla saa ja pitääkin olla muotoja.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-9277895
Hyssyttelijät voivat vaikka lukea tuon taas mielenvirkistykseksi. Nämä runsaat sairastumistapaukset tässä lajissa ovat valitettavia, mutta vielä sairaampaa on se, kun valmentajat antavat sairaiden, selvästi laihtuneiden alipainoisten tyttöjen kisata. Selvästi sairaat, liian laihat tytöt matolta pois. Ihan ihmeellistä, että vielä eturiviin pistetään. Siitähän se tyttö vasta saa lisää motivaatiota laihduttaa, kun huomaa, että pääseekin eturiviin ja hyville paikoille. Näiden tyttöjen voimistelua on kauhea katsoa, kun paikka ei todellakaan olisi siellä matolla kisaamassa, vaan pikemminkin hoidossa. Ovat myös todella huonoja esikuvia pienille tytöille, jotka luulevat, että olemalla laiha saa paikan kisakokoonpanossa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"https://yle.fi/uutiset/3-9277895
Hyssyttelijät voivat vaikka lukea tuon taas mielenvirkistykseksi. Nämä runsaat sairastumistapaukset tässä lajissa ovat valitettavia, mutta vielä sairaampaa on se, kun valmentajat antavat sairaiden, selvästi laihtuneiden alipainoisten tyttöjen kisata. Selvästi sairaat, liian laihat tytöt matolta pois. Ihan ihmeellistä, että vielä eturiviin pistetään. Siitähän se tyttö vasta saa lisää motivaatiota laihduttaa, kun huomaa, että pääseekin eturiviin ja hyville paikoille. Näiden tyttöjen voimistelua on kauhea katsoa, kun paikka ei todellakaan olisi siellä matolla kisaamassa, vaan pikemminkin hoidossa. Ovat myös todella huonoja esikuvia pienille tytöille, jotka luulevat, että olemalla laiha saa paikan kisakokoonpanossa."

Eihän kukaan täällä ole hyssyttelystä puhunut, vaan siitä että yksittäisten tyttöjen ulkonäköä ei arvosteltaisi. Tuossa juuri entinen anoreksiaa sairastanut kertoi miten vahingollista se on. Silti jotkut näköjään kaikkesta huolimatta jaksavat jankata tästä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"https://yle.fi/uutiset/3-9277895
Hyssyttelijät voivat vaikka lukea tuon taas mielenvirkistykseksi. Nämä runsaat sairastumistapaukset tässä lajissa ovat valitettavia, mutta vielä sairaampaa on se, kun valmentajat antavat sairaiden, selvästi laihtuneiden alipainoisten tyttöjen kisata. Selvästi sairaat, liian laihat tytöt matolta pois. Ihan ihmeellistä, että vielä eturiviin pistetään. Siitähän se tyttö vasta saa lisää motivaatiota laihduttaa, kun huomaa, että pääseekin eturiviin ja hyville paikoille. Näiden tyttöjen voimistelua on kauhea katsoa, kun paikka ei todellakaan olisi siellä matolla kisaamassa, vaan pikemminkin hoidossa. Ovat myös todella huonoja esikuvia pienille tytöille, jotka luulevat, että olemalla laiha saa paikan kisakokoonpanossa."

Minun mielestäni valmentajat pitäisi tuossa jo tuomita jostain. Kuolemantuottamuksesta..

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Sanon vaan että ihminen on toiselle ihmiselle susi! Oma olo on itsellä heikoissa kantimissa niin etsitään niitä syitä toisesta raskaamman jälkeen! Mitei omalta kohdaltasi mitä sinulta puuttuu semmoista jota toisella on! Onko jotain itseltäsi jäänyt saavuttamatta?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Sanon vaan että ihminen on toiselle ihmiselle susi! Oma olo on itsellä heikoissa kantimissa niin etsitään niitä syitä toisesta raskaamman jälkeen! Mitei omalta kohdaltasi mitä sinulta puuttuu semmoista jota toisella on! Onko jotain itseltäsi jäänyt saavuttamatta?"
Mitä puhut

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""https://yle.fi/uutiset/3-9277895
Hyssyttelijät voivat vaikka lukea tuon taas mielenvirkistykseksi. Nämä runsaat sairastumistapaukset tässä lajissa ovat valitettavia, mutta vielä sairaampaa on se, kun valmentajat antavat sairaiden, selvästi laihtuneiden alipainoisten tyttöjen kisata. Selvästi sairaat, liian laihat tytöt matolta pois. Ihan ihmeellistä, että vielä eturiviin pistetään. Siitähän se tyttö vasta saa lisää motivaatiota laihduttaa, kun huomaa, että pääseekin eturiviin ja hyville paikoille. Näiden tyttöjen voimistelua on kauhea katsoa, kun paikka ei todellakaan olisi siellä matolla kisaamassa, vaan pikemminkin hoidossa. Ovat myös todella huonoja esikuvia pienille tytöille, jotka luulevat, että olemalla laiha saa paikan kisakokoonpanossa."
Minun mielestäni valmentajat pitäisi tuossa jo tuomita jostain. Kuolemantuottamuksesta.."

Kyllä mielestäni vanhemmilla tässä suurin vastuu on.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Sormella osoittelu ja "matolta pois" on surullisen yksinkertainen ratkaisu monisyiseen ongelmaan. Oikeastaan se ratkaisee vain osoittelijoiden oman ongelman asiassa. Ehdottomasti oikein poistaa tällaiset ketjut.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

No niinku kenen sitten tulisi asialle tehdä jotain? Vai ihanko vaan pitäis olla hiljaa ja kattella matolla sairastuneita? Ja siten antaa väärä ihanne pienille voimistelijoille? Mitä syömishäiriöistä täysin toipuneet itse ehdottaisivat? Mikä sitten olisi se oikea tapa puuttua asiaan?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"No niinku kenen sitten tulisi asialle tehdä jotain? Vai ihanko vaan pitäis olla hiljaa ja kattella matolla sairastuneita? Ja siten antaa väärä ihanne pienille voimistelijoille? Mitä syömishäiriöistä täysin toipuneet itse ehdottaisivat? Mikä sitten olisi se oikea tapa puuttua asiaan?"
Itse sairastin syömishäiriön 12 vuotiaana. Olin silloin kuitenkin taitoluistelija joten on varmaan pieni ero olla yksilöurheilija, mutta kaikista tärkeintä omasta mielestä olisi pistää stoppi koko harrastukseen kunnes keho ja tärkeimpänä mieli on tarpeeksi terve eikä vanhat tavat enää houkuta. Itsellä ainakin siitä tuli alussa sellainen oma pikku laihdutus projekti kunnes sairaus otti kunnolla vallan jolloin on sairauden käskemien omien tapojen vanki jolloin sellainen rutiini pitäisi rikkoa. Myöskin halu takaisin voimistelemaan motivoi oarantumista paremmin kuin harkoissa käyminen ja itsensä tunteminen täydeksi nollaksi ”lihotessaan” mutta harrastusta ei kannata kuitenkaan kokonaan rajottaa (paitsi kaikista kriittisimmässä kohtaa) koska itseltä kun vietiin rakas harrastus niin tuli sellainen olo että koko maailma kääntyy vastaan ja kaikki vain hajoaa niskaan jolloin parantuminen ”masentuneena” on paljon vaikeampaa. Itseä auttoi pienten valmentaminen jolloin sain olla osana lajia mutta itselleni turvallisesti ja siinä katsoessa pienten iloa se auttoi parantumista paljon

Mitä näihin ulkonäkö keskeisiin kommentteihin tulee niin kenenkään yhden voimistelijan kommentointi ei ole ok. Jos itseäini joku olisi kutsunut liian laihaksi olisin muuttanut se kohteliaisuudeksi ja päättänyt laihduttaa vielä enemmän. Mutta lapsille ja nuorille PITÄÄ kertoa ja takoa päähän että on eri asia olla hoikka ja urheilullinen kuin aliravitun laiha ja liian laihat eivät kuulu matolle. Valmentajien pitää myös olla varovaisia mitä puhuu ulkonäollisistä asioista koska jotkut ottavat nämä asiat todella henkilökohtaisesti. Niinkuin täällä on jos sanottu tämä EI OLE hyssyttelyn asia koska niin moni joutuu taistelemaan tämänvaarallisen sairauden kanssa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""No niinku kenen sitten tulisi asialle tehdä jotain? Vai ihanko vaan pitäis olla hiljaa ja kattella matolla sairastuneita? Ja siten antaa väärä ihanne pienille voimistelijoille? Mitä syömishäiriöistä täysin toipuneet itse ehdottaisivat? Mikä sitten olisi se oikea tapa puuttua asiaan?"
Itse sairastin syömishäiriön 12 vuotiaana. Olin silloin kuitenkin taitoluistelija joten on varmaan pieni ero olla yksilöurheilija, mutta kaikista tärkeintä omasta mielestä olisi pistää stoppi koko harrastukseen kunnes keho ja tärkeimpänä mieli on tarpeeksi terve eikä vanhat tavat enää houkuta. Itsellä ainakin siitä tuli alussa sellainen oma pikku laihdutus projekti kunnes sairaus otti kunnolla vallan jolloin on sairauden käskemien omien tapojen vanki jolloin sellainen rutiini pitäisi rikkoa. Myöskin halu takaisin voimistelemaan motivoi oarantumista paremmin kuin harkoissa käyminen ja itsensä tunteminen täydeksi nollaksi ”lihotessaan” mutta harrastusta ei kannata kuitenkaan kokonaan rajottaa (paitsi kaikista kriittisimmässä kohtaa) koska itseltä kun vietiin rakas harrastus niin tuli sellainen olo että koko maailma kääntyy vastaan ja kaikki vain hajoaa niskaan jolloin parantuminen ”masentuneena” on paljon vaikeampaa. Itseä auttoi pienten valmentaminen jolloin sain olla osana lajia mutta itselleni turvallisesti ja siinä katsoessa pienten iloa se auttoi parantumista paljon
Mitä näihin ulkonäkö keskeisiin kommentteihin tulee niin kenenkään yhden voimistelijan kommentointi ei ole ok. Jos itseäini joku olisi kutsunut liian laihaksi olisin muuttanut se kohteliaisuudeksi ja päättänyt laihduttaa vielä enemmän. Mutta lapsille ja nuorille PITÄÄ kertoa ja takoa päähän että on eri asia olla hoikka ja urheilullinen kuin aliravitun laiha ja liian laihat eivät kuulu matolle. Valmentajien pitää myös olla varovaisia mitä puhuu ulkonäollisistä asioista koska jotkut ottavat nämä asiat todella henkilökohtaisesti. Niinkuin täällä on jos sanottu tämä EI OLE hyssyttelyn asia koska niin moni joutuu taistelemaan tämänvaarallisen sairauden kanssa."

Eihän täällä ole ketään yksittäistä tyttöä sanottu liian laihaksi. Yleisellä tasolla enemmänkin mietitty mitä pitäisi tehdä tämän tilanteen kanssa, että joissain joukkueissa kilpailutetaan sairaita tyttöjä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mua kiinnostais, että nyt kun tää aihe on yleistikin ollu esillä niin onko kellekään koskaan esim. valmentajien puolesta huomautettu laihtumisesta. Tai ylipäänsä kysytty että syötkö tarpeeks jne. ja siis yksittäisiltä tytöiltä eikä koko joukkueelta:)

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Mua kiinnostais, että nyt kun tää aihe on yleistikin ollu esillä niin onko kellekään koskaan esim. valmentajien puolesta huomautettu laihtumisesta. Tai ylipäänsä kysytty että syötkö tarpeeks jne. ja siis yksittäisiltä tytöiltä eikä koko joukkueelta:)"
on kysytty

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Mua kiinnostais, että nyt kun tää aihe on yleistikin ollu esillä niin onko kellekään koskaan esim. valmentajien puolesta huomautettu laihtumisesta. Tai ylipäänsä kysytty että syötkö tarpeeks jne. ja siis yksittäisiltä tytöiltä eikä koko joukkueelta:)"
No ei ole laihtumisesta mutta lihomisesta on... Ja rytmisessä olen

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Mua kiinnostais, että nyt kun tää aihe on yleistikin ollu esillä niin onko kellekään koskaan esim. valmentajien puolesta huomautettu laihtumisesta. Tai ylipäänsä kysytty että syötkö tarpeeks jne. ja siis yksittäisiltä tytöiltä eikä koko joukkueelta:)"
No ei ole laihtumisesta mutta lihomisesta on... Ja rytmisessä olen"

Mutta en tosiaan enää ole tämän kyseisen henkilön valmennuksessa

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""https://yle.fi/uutiset/3-9277895
Hyssyttelijät voivat vaikka lukea tuon taas mielenvirkistykseksi. Nämä runsaat sairastumistapaukset tässä lajissa ovat valitettavia, mutta vielä sairaampaa on se, kun valmentajat antavat sairaiden, selvästi laihtuneiden alipainoisten tyttöjen kisata. Selvästi sairaat, liian laihat tytöt matolta pois. Ihan ihmeellistä, että vielä eturiviin pistetään. Siitähän se tyttö vasta saa lisää motivaatiota laihduttaa, kun huomaa, että pääseekin eturiviin ja hyville paikoille. Näiden tyttöjen voimistelua on kauhea katsoa, kun paikka ei todellakaan olisi siellä matolla kisaamassa, vaan pikemminkin hoidossa. Ovat myös todella huonoja esikuvia pienille tytöille, jotka luulevat, että olemalla laiha saa paikan kisakokoonpanossa."
Minun mielestäni valmentajat pitäisi tuossa jo tuomita jostain. Kuolemantuottamuksesta.."
Kyllä mielestäni vanhemmilla tässä suurin vastuu on."

Juuri näin! Itse kun huomasin että tytölläni koskaan ei ole nälkä, puutuin asiaan heti. Ja koska vanhempia joskus ei uskota, puhuin tästä valmentajan kanssa. Hän sitten kävi asiat läpi tytöni kanssa. Asia oli hoidettu ennen kuin muuttui onglemaksi.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""""https://yle.fi/uutiset/3-9277895
Hyssyttelijät voivat vaikka lukea tuon taas mielenvirkistykseksi. Nämä runsaat sairastumistapaukset tässä lajissa ovat valitettavia, mutta vielä sairaampaa on se, kun valmentajat antavat sairaiden, selvästi laihtuneiden alipainoisten tyttöjen kisata. Selvästi sairaat, liian laihat tytöt matolta pois. Ihan ihmeellistä, että vielä eturiviin pistetään. Siitähän se tyttö vasta saa lisää motivaatiota laihduttaa, kun huomaa, että pääseekin eturiviin ja hyville paikoille. Näiden tyttöjen voimistelua on kauhea katsoa, kun paikka ei todellakaan olisi siellä matolla kisaamassa, vaan pikemminkin hoidossa. Ovat myös todella huonoja esikuvia pienille tytöille, jotka luulevat, että olemalla laiha saa paikan kisakokoonpanossa."
Minun mielestäni valmentajat pitäisi tuossa jo tuomita jostain. Kuolemantuottamuksesta.."
Kyllä mielestäni vanhemmilla tässä suurin vastuu on."
Juuri näin! Itse kun huomasin että tytölläni koskaan ei ole nälkä, puutuin asiaan heti. Ja koska vanhempia joskus ei uskota, puhuin tästä valmentajan kanssa. Hän sitten kävi asiat läpi tytöni kanssa. Asia oli hoidettu ennen kuin muuttui onglemaksi. "

Valmentajat voivat siis sanoa ihan mitä vaan ja vanhemmilla vastuu sairastumisessa? Ihan uskomatonta kommentointia.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kyllähän se on ihan fakta että vanhemmat on viimekädessä vastuussa alaikäisestä lapsestaan. Pitää olla sen verran hereillä että huomaa jos lapsi alkaa muistuttaa luurankoa. TOKI olen täysin samaa mieltä että jotain rajaa pitäisi valmentajillakin olla, mutta valitettavasti heillä ei yleensä ole mitään tunnesidettä lapseen. Voimistelija on valmentajan väline kultaan ja kunniaan. Siksipä se on kyllä sen äidin ja isän tehtävä ottaa lapsi pois harrastuksesta jos lapsen terveys on vaarassa. Ja juu nyt kaikki hyssyttelijät siellä sitten alkaa kirjoittelemaan kuinka traumaattista on sairastuneelle lapselle se että joutuu luopumaan rakkaasta harrastuksestaan kun muutenkin voi huonosti....ja näin syntyy taas noidankehä tähän keskusteluun.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Mua kiinnostais, että nyt kun tää aihe on yleistikin ollu esillä niin onko kellekään koskaan esim. valmentajien puolesta huomautettu laihtumisesta. Tai ylipäänsä kysytty että syötkö tarpeeks jne. ja siis yksittäisiltä tytöiltä eikä koko joukkueelta:)"
on huomautettu ja pistetty sivuun

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Kyllähän se on ihan fakta että vanhemmat on viimekädessä vastuussa alaikäisestä lapsestaan. Pitää olla sen verran hereillä että huomaa jos lapsi alkaa muistuttaa luurankoa. TOKI olen täysin samaa mieltä että jotain rajaa pitäisi valmentajillakin olla, mutta valitettavasti heillä ei yleensä ole mitään tunnesidettä lapseen. Voimistelija on valmentajan väline kultaan ja kunniaan. Siksipä se on kyllä sen äidin ja isän tehtävä ottaa lapsi pois harrastuksesta jos lapsen terveys on vaarassa. Ja juu nyt kaikki hyssyttelijät siellä sitten alkaa kirjoittelemaan kuinka traumaattista on sairastuneelle lapselle se että joutuu luopumaan rakkaasta harrastuksestaan kun muutenkin voi huonosti....ja näin syntyy taas noidankehä tähän keskusteluun."

Joissakin seuroissa näin, joissakin se tunneside todellakin on omiin valmennettaviin.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

3

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""No niinku kenen sitten tulisi asialle tehdä jotain? Vai ihanko vaan pitäis olla hiljaa ja kattella matolla sairastuneita? Ja siten antaa väärä ihanne pienille voimistelijoille? Mitä syömishäiriöistä täysin toipuneet itse ehdottaisivat? Mikä sitten olisi se oikea tapa puuttua asiaan?"
Itse sairastin syömishäiriön 12 vuotiaana. Olin silloin kuitenkin taitoluistelija joten on varmaan pieni ero olla yksilöurheilija, mutta kaikista tärkeintä omasta mielestä olisi pistää stoppi koko harrastukseen kunnes keho ja tärkeimpänä mieli on tarpeeksi terve eikä vanhat tavat enää houkuta. Itsellä ainakin siitä tuli alussa sellainen oma pikku laihdutus projekti kunnes sairaus otti kunnolla vallan jolloin on sairauden käskemien omien tapojen vanki jolloin sellainen rutiini pitäisi rikkoa. Myöskin halu takaisin voimistelemaan motivoi oarantumista paremmin kuin harkoissa käyminen ja itsensä tunteminen täydeksi nollaksi ”lihotessaan” mutta harrastusta ei kannata kuitenkaan kokonaan rajottaa (paitsi kaikista kriittisimmässä kohtaa) koska itseltä kun vietiin rakas harrastus niin tuli sellainen olo että koko maailma kääntyy vastaan ja kaikki vain hajoaa niskaan jolloin parantuminen ”masentuneena” on paljon vaikeampaa. Itseä auttoi pienten valmentaminen jolloin sain olla osana lajia mutta itselleni turvallisesti ja siinä katsoessa pienten iloa se auttoi parantumista paljon
Mitä näihin ulkonäkö keskeisiin kommentteihin tulee niin kenenkään yhden voimistelijan kommentointi ei ole ok. Jos itseäini joku olisi kutsunut liian laihaksi olisin muuttanut se kohteliaisuudeksi ja päättänyt laihduttaa vielä enemmän. Mutta lapsille ja nuorille PITÄÄ kertoa ja takoa päähän että on eri asia olla hoikka ja urheilullinen kuin aliravitun laiha ja liian laihat eivät kuulu matolle. Valmentajien pitää myös olla varovaisia mitä puhuu ulkonäollisistä asioista koska jotkut ottavat nämä asiat todella henkilökohtaisesti. Niinkuin täällä on jos sanottu tämä EI OLE hyssyttelyn asia koska niin moni joutuu taistelemaan tämänvaarallisen sairauden kanssa."

Kiitos tästä kommentista. Saanko vielä kysyä, kuinka syömishäiriöösi puututtiin ja kuka puuttui ja miten? Mielestäni anoreksiasta ja muista syömishäiriöistä pitää tehdä sellainen asia, että siihen puututaan välittömästi, kun epäily herää. Aikainen puuttuminen on tärkeää. Mielestäni kaikkien vanhempien, valmentajien ja voimistelukavereiden tulee yhdessä kantaa vastuuta toisistaan.
Näissä voimistelulajeissa on vaan paljon sellaista asennetta, että on kauniimpaa katsella hoikkien voimistelua ja valmentajat ja tuomarit suosivat hoikempia pitkäjalkaisia tyttöjä.
Itse en jaksa katsella laihoja pitkäjalkaisia hoippuvia tyttöjä, jotka eivät hallitse kehoaan ja liikkeitään. Mieluummin katselen nopeita ja ketteriä ja jänteviä normijalkaisia.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Kyllähän se on ihan fakta että vanhemmat on viimekädessä vastuussa alaikäisestä lapsestaan. Pitää olla sen verran hereillä että huomaa jos lapsi alkaa muistuttaa luurankoa. TOKI olen täysin samaa mieltä että jotain rajaa pitäisi valmentajillakin olla, mutta valitettavasti heillä ei yleensä ole mitään tunnesidettä lapseen. Voimistelija on valmentajan väline kultaan ja kunniaan. Siksipä se on kyllä sen äidin ja isän tehtävä ottaa lapsi pois harrastuksesta jos lapsen terveys on vaarassa. Ja juu nyt kaikki hyssyttelijät siellä sitten alkaa kirjoittelemaan kuinka traumaattista on sairastuneelle lapselle se että joutuu luopumaan rakkaasta harrastuksestaan kun muutenkin voi huonosti....ja näin syntyy taas noidankehä tähän keskusteluun."
Kyllä aika usein varsinkin korkeammalla tasolla on se tunneside vähän pakkokin olla valmennettaviin. Kyllä valmentajan on tunnettava voimistelijansa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""No niinku kenen sitten tulisi asialle tehdä jotain? Vai ihanko vaan pitäis olla hiljaa ja kattella matolla sairastuneita? Ja siten antaa väärä ihanne pienille voimistelijoille? Mitä syömishäiriöistä täysin toipuneet itse ehdottaisivat? Mikä sitten olisi se oikea tapa puuttua asiaan?"
Itse sairastin syömishäiriön 12 vuotiaana. Olin silloin kuitenkin taitoluistelija joten on varmaan pieni ero olla yksilöurheilija, mutta kaikista tärkeintä omasta mielestä olisi pistää stoppi koko harrastukseen kunnes keho ja tärkeimpänä mieli on tarpeeksi terve eikä vanhat tavat enää houkuta. Itsellä ainakin siitä tuli alussa sellainen oma pikku laihdutus projekti kunnes sairaus otti kunnolla vallan jolloin on sairauden käskemien omien tapojen vanki jolloin sellainen rutiini pitäisi rikkoa. Myöskin halu takaisin voimistelemaan motivoi oarantumista paremmin kuin harkoissa käyminen ja itsensä tunteminen täydeksi nollaksi ”lihotessaan” mutta harrastusta ei kannata kuitenkaan kokonaan rajottaa (paitsi kaikista kriittisimmässä kohtaa) koska itseltä kun vietiin rakas harrastus niin tuli sellainen olo että koko maailma kääntyy vastaan ja kaikki vain hajoaa niskaan jolloin parantuminen ”masentuneena” on paljon vaikeampaa. Itseä auttoi pienten valmentaminen jolloin sain olla osana lajia mutta itselleni turvallisesti ja siinä katsoessa pienten iloa se auttoi parantumista paljon
Mitä näihin ulkonäkö keskeisiin kommentteihin tulee niin kenenkään yhden voimistelijan kommentointi ei ole ok. Jos itseäini joku olisi kutsunut liian laihaksi olisin muuttanut se kohteliaisuudeksi ja päättänyt laihduttaa vielä enemmän. Mutta lapsille ja nuorille PITÄÄ kertoa ja takoa päähän että on eri asia olla hoikka ja urheilullinen kuin aliravitun laiha ja liian laihat eivät kuulu matolle. Valmentajien pitää myös olla varovaisia mitä puhuu ulkonäollisistä asioista koska jotkut ottavat nämä asiat todella henkilökohtaisesti. Niinkuin täällä on jos sanottu tämä EI OLE hyssyttelyn asia koska niin moni joutuu taistelemaan tämänvaarallisen sairauden kanssa."
Kiitos tästä kommentista. Saanko vielä kysyä, kuinka syömishäiriöösi puututtiin ja kuka puuttui ja miten? Mielestäni anoreksiasta ja muista syömishäiriöistä pitää tehdä sellainen asia, että siihen puututaan välittömästi, kun epäily herää. Aikainen puuttuminen on tärkeää. Mielestäni kaikkien vanhempien, valmentajien ja voimistelukavereiden tulee yhdessä kantaa vastuuta toisistaan.
Näissä voimistelulajeissa on vaan paljon sellaista asennetta, että on kauniimpaa katsella hoikkien voimistelua ja valmentajat ja tuomarit suosivat hoikempia pitkäjalkaisia tyttöjä.
Itse en jaksa katsella laihoja pitkäjalkaisia hoippuvia tyttöjä, jotka eivät hallitse kehoaan ja liikkeitään. Mieluummin katselen nopeita ja ketteriä ja jänteviä normijalkaisia. "

Itsellä valmentajat olivat jo hetken pitäneet silmällä vähäistä syömistä kisareissuilla js sitten kun suoritus taso vaan laski niin kauden jälkeen valmentajt kyselivät syömisestä ja että laihdutanko kielsin tietenkin kaiken ja valmentajat ”uskoivat” vaikka minulle eivät sanoneet mitään olivat he laittaneet vanhemmille viestii että tarkaillee vielä vähän kotona. Ennen kesän leirejä romahdin täysin ja seuraavalla leirillä valmentajat ottivat ”puhutteluun” ja sanoivat että tietevät mitä on meneillään ja eivätkä voi sen takia antaa mun jatkaa leiriä loppuun kertoivat tiukasti että sairaana ei treenata eikä kisata ja että kyseessä on vakava asia ja ovat yhteydessä vanhempiin ja ammatti auttajiin, mutta tsemppasivat myös että jos nyt oikeen tsemppaan ja yritän parhaani mukaan parantua niin voisin jopa päästä sm-tasolle ja siitä eteenpäin,mutta tämä vaatisi tervehtymistä.
Sain aluksi (sairauden myöntämisen jälkeen) hirveästi tahtoa parantua, mutta tein sen virheen että muutaman viikon päästä oli toinen leiri ja valmentajani olivat sanoneet että olen koska vaan tervetullut katsomaan treenejä. No menin sitten katsomaan leiriä ja näin muut treenamassa ja nauttimassa kainesta ja yhtäkkiä tuli todella huono ja tyhjä olo. Vihasin itseäni enemmän kun lihoin. Syytin itseäni siitä että jäin kiinni enkä nyt pääsekkään treenamaan ja muut vaan kehittyy

Koko kesän taistelin sairauden ala ja ylä mäkien kanssa. Syksyllä aloitin pienten valmentamisen mikä todella auttoi ja jo seuraavana jouluna olin tarpeaksi terve käymään muutäman kerran viikossa treeneissä tekemässä kaikkea kevyeesti ja jo seuraavalla kesälomalla tein ensimmäisen ohjelman tällä kertaa täynnä energiaa ja intoa

Lisää Kommentti