8-10 vuotiaiden sarja

Anonyymi

Hienoa, että suomenkin kilpailujärjestelmää ollaan tuomassa nykypäivään!

http://voimistelu.fi/Portals/0/Joukkuevoimistelu/Dokumentit/8-10%20tiedo...

Miten veikkaatte, että minkälaisia vaikutuksia tällä uudella sarjalla on?

55 kommenttia:
Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Wau, hieno juttu!!!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Uskon että joukkuevoimistelun taso nousee suomessa kun pienenä aletaan jo treenata tavoitteellisesti!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Minäkin uskon, että suomen joukkueiden menestyskin nousee nuoremmissa sarjoissa tämän johdosta.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Toivottavasti tämä ei johda entistä pienempien tyttöjen prässäämiseen. Edes urheilu ei ole sen arvoista, että lapsilta jää lapsuus elämättä liian tiukkojen aikataulujen ja fyysisten vaatimusten vuoksi - vaikka Venäjällä oltaisiin kuinka paljon edellä lasten taidoissa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Minusta tämä on aivan mahtava asia! Lasten tavoitteellisuus kasvaa, saavat jo nuorena kilpailla jotka johtavat pitkän ajan tähtäimelle, upeaa ja kiitos,

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

...

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

uusi sarja? nyt palataan vanhaan :)

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi
Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Tässä lisäinfoa:
http://www.hs.fi/urheilu/a1433481133076?jako=09b52432912270946e80aec0d8c..."

"Ristiriitaista kyllä, loistava menestys junioriurheilussa ennakoi pikemmin lopettamista kuin uran jatkumista huipulle. Haastatelluissa oli urheilijoita, joita oli junnumenestyksen myötä hehkutettu huippulahjakkuuksina. Joillekin muodostui käsitys itsestä niin hyvänä urheilijana, ettei raaka harjoittelu tuntunut tarpeelliselta.

Kokemus voi olla nuorisotähdelle musertava, kun vähemmän lahjakkaina pidetyt mutta harjoitteluun motivoituneet kilpakaverit ajavat ohi.

Lopettamiseen johtaa myös ajatus, että kaikki on jo koettu ja saavutettu, kun on kisattu alle 19-vuotiaiden maailmanmestaruudesta."

Surkuhupaisaa, että liiton uudistuksesta tiedotetaan juuri samaan aikaan tämän tutkimuksen julkaisemisen kanssa. Nyt palataan 10 vuoden takaiseen malliin voimistelussa, saas nähdä kuinka pitkällä tähtäimellä käy.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Toki tuo tutkimus on merkittävä ja sen opit ovat tärkeitä ja niitä tulee pyrkiä soveltamaan myös joukkuevoimisteluun. On kuitenkin muistettava, että lajina voimistelu muutamien muiden taitolajien tavoin on raaka, sillä fakta on, että herkkyyskaudet esimerkiksi liikkuvuuden sekä ketteryyden ja koordinaation lehittämiselle ovat alle 12-vuotiaina, jopa alle 10-vuotiaina. Jos tiettyä treeniä ei tietyssä iässä tehdä, ollaan myöhemmin auttamatta jäljessä vaikka treenattaisiin vuorokauden ympäri. Selvää on, että kukaan ei voi tehdä lajivalintaa voimistelun kohdalla vasta yli 15-vuotiaana, ellei pohjalla ole jokin hyvin samankaltainen ja samoja ominaisuuksia kehittävä laji. Mielenkiintoista olisi tietää minkälaisisa lajeja tutkimuksen huippu-urheilijat edustavat? Painottuvatko esim. palloilulajit, hiihto ja yleisurheilu vai onko mukana myös muunkaltaisia lajeja? En suoralta kädeltä tuomitsisi 8-10 sarjaa, vaikka toki lapsien on saatava vielä olla lapsia eikä urheilijoita.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Todellakin hyvä uutinen. Kyllähän lähes kaikissa muissakin lajeissa kilpaillaan tuon ikäisenä (sekä joukkue- että yksilölajeissa). Kisat juuri motivoi käymään harjoituksissa ja niissä näkee miten on kehittynyt.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Olen ollut mukana näissä kuvioissa vuodesta 1986 alkaen. Olen lähiaikoina ajatellut, että vetäydyn kuvioista - lajin sisäisten muutosten vuoksi.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kisaaminen itsessään ei ole hyvä eikä paha asia. Itseäni lähinnä pelottaa mahdolliset tulevaisuudenkuvat; vaikka nyt uutisoidaankin, että kisataan vain alueellisesti, tulee valtakunnalliset kisat varmasti jossain vaiheessa, ja sitten on vain ajan kysymys, milloin aletaan kisaamaan tosissaan myös kansainvälisesti. Kuten tiedetään, Venäjällä voimistelijat käyvät usein sisäoppilaitosta, jossa voimisteluharjoittelua on päivittäin todella paljon. Suomalaisella harjoittelukulttuurilla emme tule saavuttamaan samanlaista 10-vuotiaiden taitotasoa, joten aletaanko rimaa hivuttamaan vähitellen yhä korkeammalle? Miltä näyttää joukkuevoimistelun harrastaminen vuonna 2025?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Tässä lisäinfoa:
http://www.hs.fi/urheilu/a1433481133076?jako=09b52432912270946e80aec0d8c..."

Tässä toinen uutinen samoista tutkijoista: http://yle.fi/uutiset/tutkijat_kumoavat_urheiluun_liittyvia_luuloja_huip...

"Mitä aikaisemmin lajin harjoittelun aloittaa, sitä varmemmin siinä kehittyy hyväksi

Mikko Salasuo: Kyllä, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, että harjoittelu on ei-ohjattua. Jos se tapahtuu ohjatussa piirissä, vastaus on ehdottomasti ei. Oma laji löytyy yleensä vasta lajikokeilujen jälkeen.

Poikkeuksia ovat varhaisen erikoistumisen lajit, kuten taitoluistelu."

Näkisin joukkuevoimistelun taitoluistelun kaltaisena varhaisen erikoistumisen lajina. Kuten yllä kommentissa mainittiin, voimistelussa tarvitaan monia ominaisuuksia, joiden herkkyyskaudet ovat aikasin. Esim liikkuvuus 0-8-vuotiailla, selkärannan taipuisuus 8.-9-vuotiailla. "Liiketiheyden herkkyyskausi on 7–12 ensimmäistä vuotta." "Keskeisiä yleistaitavuuden ja siihen liittyvien koordinatiivisten edellytysten kehittämisessä ovat ikävuodet 1-6 taidon harjoittamisessa."

Lainaukset Jyväskylän yliopiston valmentajaseminaarista: https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/24762/VTE.A008%20Ar...

Ja vielä tuosta Ylen uutisesta lainaus "Edes 16-vuotiaana ei vielä pysty sanomaan kuin suuntaa antavasti, kuka huipun saavuttaa ja kuka ei." Ei pidä paikkaansa joukkuevoimistelun kohdalla; juuri tänään noin 16-vuotiaat Minetit voitti maailmanmestaruuden.

Jos haluaa olla voimistelussa huipulla, kannattaa siis aloittaa harjoittelu nuorena. Eri asia kyllä on, miten paljon lapset tarvitsevat kilpailuja.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kuinka tärkeää on se, että saamme tyttöjä kansainväliselle huipulle alle 14 -vuotiaissa? Kun kuitenkin junnuissa ja sennuissa ollaan ehdottomalla huipulla? Toki kehittymisedellytyksiä pitää olla. Enkä näe 8-10v. systeemiä huonona, kunhan liitto saa pidettyä hyperkunnianhimoiset pienten tyttöjen valmentajat aisoissa. Titta Heikkilä muistutti tänäänkin, että mm-kulta on kymmenen vuoden työn tulos!! Pitkäjänteistä työtä, että tyttöjen terveys ja motivaatio kestää!!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Sisäoppilaitoshenkiseksi jv on menossa paikoin myös Suomessa. Mielestäni alakoululaisten ei tarvitsisi vaihtaa koulua siihen yhteen ja ainoaan opinahjoon, joka on urheilupainotteinen. Kuulema tänne kuskataan 9-vuotiaita yli kuntarajojenkin. Tuskin kulkevat pyörällä. Entä sitten kun voimistelu ei enää kiinnostakaan, koulu on tuhottoman kaukana kodista ja mitään muuta elämää, edes koulussa, ei ole?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Jos halutaan pysyä maailman huipulla, niin tämä on oikea tie! Tänään nähtiin, miten huimin askelin joukkuevoimistelu on kehittymässä ja monet maat kohentelevat pisteitään ja kipuavat kohti kärkeä. Hyvä päätös. Ja joukkuevoimistelua voi onneksi harrastaa ihan kaikilla tasoilla.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Tarvitseeko 8-10- vuotiaiden kilpailla pisteistä, jotta pysytään huipulla? Miten ne kilpailut auttavat kehittymään huipuksi? Monipuolinen ja laadukas harjoittelu lapsena auttaa kehittymään huipuksi. Uskon, että uudistuksen myötä kärki entisestään kapenee ja vammat lisääntyvät. Valitettavan usein pienillä tytöillä on ne kaikista nuorimmat valmentajat, joiden on itsekin vaikea miettiä menestystä vasta 10 vuoden päästä. Ohjelmaa aletaan jo 8-vuotiailla hiomaan parempien pisteiden toivossa - harjoittelu ei ole 8-vuotiaalle mielekästä ja harjoittelu on yksipuolisempaa, kun keskitytään loukkaantumiseen. Tuloksena useampi lopettanut ja loukkaantunut tyttö. Mielenkiintoinen päätös näinkin isolta lajiliitolta.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

^siis kun keskitytään hiomiseen (ei loukkaantumiseen) monipuolisen harjoittelun sijaan.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Tarvitseeko 8-10- vuotiaiden kilpailla pisteistä, jotta pysytään huipulla? Miten ne kilpailut auttavat kehittymään huipuksi? Monipuolinen ja laadukas harjoittelu lapsena auttaa kehittymään huipuksi. Uskon, että uudistuksen myötä kärki entisestään kapenee ja vammat lisääntyvät. Valitettavan usein pienillä tytöillä on ne kaikista nuorimmat valmentajat, joiden on itsekin vaikea miettiä menestystä vasta 10 vuoden päästä. Ohjelmaa aletaan jo 8-vuotiailla hiomaan parempien pisteiden toivossa - harjoittelu ei ole 8-vuotiaalle mielekästä ja harjoittelu on yksipuolisempaa, kun keskitytään loukkaantumiseen. Tuloksena useampi lopettanut ja loukkaantunut tyttö. Mielenkiintoinen päätös näinkin isolta lajiliitolta."
Mielestäni harjoittelulla pitää olla joku tavoite ja mahdollisuus päästä testaamaan taitojaan lyhemmällä tähtäimellä kuin "muutaman vuoden" päästä. Tämä pitää myös motivaatioita yllä. Tuon ikäisten arvostelussa kiinnitetään varmasti huomiota enemmän puhtaaseen voimistelutekniikkaan ja oikeisiin liikkeisiin kuin yhdenaikaisuuteen tms. Eli pisteet ja palaute kehittävät tyttöjä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

No mutta kyllähän tuon ikäiselle yleensä Asema-tapahtumat ja seuran näytökset riittävät tavoitteiksi (sillä niitä toki tarvitaan, siitä olen samaa mieltä). Tarviiko lasten todella tietää pisteitä ja sijoituksia? Palaute kehittää valmentajaa, jonka tehtävä on kehittää tyttöjä, mutta tätä palautetta voi saada muutoinkin kun formaalilla kilpailemisella.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Asemaesitys on vähän sama kuin seuran kevät- tai joulunäytös, eli joillekin ei niin korkealle tähtääville varmasti riittävä motivaattori, mutta huipulle tähtääville joukkueille ei kovin hyödyllistä (palautekin hyvin ympäripyöreää eikä kovin hyödyllistä).

Miksi juuri joukkuevoimistelussa eivät tämän ikäiset voisi kilpailla ja saada pisteitä, kyllähän muissakin vastaavissa lajeissa, kuten vaikka rytminen voimistelu tai taitoluistelu kisataan ihan hyvin samanikäisinä. Eikä näihin kilpailuihin ole kenenkään pakko osallistua, jos ei halua. Jos kilpailutilanne tai pisteiden saanti ahdistaa, niin voi osallistua asemille.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Edelleen: kilpailutilanne tai pisteet eivät sinänsä ole paha juttu (vaikkakin esim. jalkapallossa on vastaavia turnauksia lapsilla kuin meidän Asemat, eli kaikki saavat päivän päätteeksi mitalin jne.), vaan se, mihin kilpailuhenkisyys pahimmillaan voi johtaa. Joku aiemmin kirjoittikin siitä, että usein pienillä on nuorimmat valmentajat, ja jos valmentajat eivät ymmärrä pitkäjänteisen työn merkitystä vaan kaipaavat "pikavoittoja", voi lasku kasvaa hyvinkin suureksi.

Väitän myös, että lapset (jos nyt puhutaan tavallisista 8-vuotiaista tytöistä) eivät tiedä saati mieti tähtäävätkö huipulle vai vaan harrastelevatko. Siinä mielessä esiintymisen puitteilla tai tavoitteilla ei heille todennäköisesti ole suurempaa merkitystä - joka tapauksessa ihanasti jännittää, epäonnistumiset tai unohdukset saattaa harmittaa ja lopuksi saatavat aplodit tuntuvat hyviltä. Siispä lauseet "Asemaesitys on vähän sama kuin seuran kevät- tai joulunäytös, eli joillekin ei niin korkealle tähtääville varmasti riittävä motivaattori, mutta huipulle tähtääville joukkueille ei kovin hyödyllistä (palautekin hyvin ympäripyöreää eikä kovin hyödyllistä)." koskevat lähinnä niitä aikuisia lasten ympärillä (valmentajia ja vanhempia), lapsia jokainen esitys motivoi varmasti aivan samalla tavalla.

Terveisin eräs entinen voimistelija, nykyinen valmentaja ja urheilevan lapsen äiti

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa ja mietin myös miten liian aikaan saatu tarkempi palaute vaikuttaa menestyvien joukkueiden tyttöjen motivaatioon pidemmällä tähtäimellä: "olen jo kokenut onnistumisen ilon ja mitalit tässä lajissa, vaihdan lajia jossa voin oppia jotain täysin uutta" (olen pari kertaa kuullut 10-12-vuotiaiden menestyneiden joukkueiden tytöiltä).

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

vaikuttaako jalkapallossa se, että maaleja lasketaan lasten motivaatioon negatiivisesti? saavatko lapset traumoja?

en usko, että kukaan vastaisi kyllä. miksi meidän lajissa menisi näin? ihan yhtä lailla myös asemalle voi ammattitaidoton valmentaja panostaa ohjelmaan liikaa ja repiä lapsia väkisin rikki.

eikö silloin suomi ollut lajissa ihan voittamaton kun meillä oli vielä 8-10 sarja pisteineen? tunnetteko jonkun joka on sen ikäisenä saanut pisteistä traumat? omat muistoni ovat niiltä ajoilta vain ja ainoastaan lämpimiä vaikken parhaita pisteitä saanutkaan. kisaaminen oli pienenä ihanaa vaikken koskaan voittanut.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Ja miksi me sisuiset suomalaiset emme kestäisi pisteitä jo lapsena, jos kaikkialla muuallakin maailmassa kestetään? Miksi suomalaisilla pitää olla eri säännöt, kuin muissa maissa?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Ei tuossa taida olla kysymys pisteistä, vaan jostain ihan muusta

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Se että Minetit voittivat eilen vaikka eivät kisanneet jveessä 8-10-sarjassa ei tarkoita että Suomessa olisi hyvä tilanne ja että pärjäämme naisissa vaikka ei niin hyvin lapsissa. Minetithän ovat iso osa kilpailleet n. 7-vuotiaina rytmisessä ja pärjänneet hyvin ensimmäisestä Miss Valentinesta 1214 sarjssa saakka kansainvälisesti. Toinen tyttösarjoissa menestynyt on Ovo jr team (Siriukset). Hekin kilpailleet lapsesta saakka rytmisessä.

Muu Suomi ei ole saavuttanut samanlaisia Mm-meriittejä kuin TV ja Ovo. Liiton tavoite on varmasti saada huippuvoimistelua muihinkin seuroihin ja kaupunkeihin. On parempi antaa kisata lapsena omassa lajissa kuin rytmisessä, vaikka se onkin ihan hyvä tukilaji.

Hassua että joku ajattelee, ettei meidän kilpailusysteemissä ole ollut nyt mitään vikaa! Its eolen huomannut, että moni valmentaja päättää nykyään nostaa joukkueensa kisaamaan 10-12 sarjaan heti 10 v ja ehkä muutama alittajakin mukana, sillä korkealle tähtäävä joukkue tarvitsee juuri tuossa iässä ja nuorempanakin konkreettisia näyttöjä kehittyäkseen. Jos on kolme vuotta ravannut asemalla saamassa hehkuttavaa palautetta, ei voimistelijat enää ymmärrä miksi ne nilkat pitää ojentaa ja lonkat laittaa suoraan, kun kuitenkin saa mitalin.

Olisikin ihannetilanne että lapset saisivat olla lapsia ja sitten yhtäkkiä ilman mitään rahallisia kustannuksia ja suuria treenimääriä voitaisiin hypätä koneeseen ja lentää voittamaan MM-kilpailut. Valitettavasti se ei ole mahdollista, ja jostakin ne taidot, ominaisuudet ja valmennus on tultava.

Tuntuu siltä että täällä oletetaan, että 8-10 sarja saa valmentajat sekopäiksi ja rikkomaan lapset. Entä jos säännöt tehtäisiin niin, että pisteitä saisi jalkatekniikasta, liikkuvuudesta ja voimasta, ketteryydestä. Tuomareita painotettaisiin ottamaan terveysvähennykset ristareista ja hypyistä joihin ei selvästikään riitä ominaisuudet.

Luulen että seurat laittaa kisoihin vain muutaman kärkijoukkueen, suurin osa jatkaa asemalla. Jolloin kukan ei ehkä saa niitä alimpia kategorioita. Valmentajat voivat katsoa omia tyttöjään sillä silmällä, ovatko valmiita saamaan kategorian ja sijoittumaan. Eihän sarjaan tarvitse mennä 8-vuotiaana vaan vaikka viimeisenä syksynä ennnen 10-12 sarjaa.

Toivon todella, että liitto (säännöistä päättävät), seurat ja valmentajat kääntävät tämän uudistuksen eduksi. Kisoilla voi motivoida kehittämään myös niitä lapsille tylsiä lihaskuntoa ja jalkatekniikkaa, mutta jos lähdetään kisoihin vain hakemaan mitalia ja seuralle mainetta, ohjelman hionta saattaa viedä turhaa aikaa ominaisuuksien kehittämiseltä.
Olisiko esm. mahdollista, että kuviovirheistä ja eriaikaisuudesta vähennettäisiin mahdollisimman vähän, esim vain pieni yleisvähennys jos ihan kaaos.

Kiva jos joku jaksoi lukea
T. Pidemmän aikaa valmentanut ja itse nuppukisoissa kisannut, ei ollenkaan traumatisoitunut jvfani

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Olen kanssasi samaa mieltä, ja toivon, että juuri niihin ominaisuuksiin kiinnitetään eniten huomiota, mitä tuossa iässä pienen voimistelijaa kuuluu kehittää, eli juurikin noita mitä mainitsitkin, eikä esim. Niin paljon kuvioita, teemaa, koreografiaa tai yhdenaikaisuutta.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Hei, nostan tämän vanhan ketjun. Kiinnostaa kuulla kuinka paljon tällä hetkellä 8-10 sarjalaiset treenaavat ja mitä havaintoja olette tehneet sarjan myötä lajissa?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Se että Minetit voittivat eilen vaikka eivät kisanneet jveessä 8-10-sarjassa ei tarkoita että Suomessa olisi hyvä tilanne ja että pärjäämme naisissa vaikka ei niin hyvin lapsissa. Minetithän ovat iso osa kilpailleet n. 7-vuotiaina rytmisessä ja pärjänneet hyvin ensimmäisestä Miss Valentinesta 1214 sarjssa saakka kansainvälisesti. Toinen tyttösarjoissa menestynyt on Ovo jr team (Siriukset). Hekin kilpailleet lapsesta saakka rytmisessä.
Muu Suomi ei ole saavuttanut samanlaisia Mm-meriittejä kuin TV ja Ovo. Liiton tavoite on varmasti saada huippuvoimistelua muihinkin seuroihin ja kaupunkeihin. On parempi antaa kisata lapsena omassa lajissa kuin rytmisessä, vaikka se onkin ihan hyvä tukilaji.
Hassua että joku ajattelee, ettei meidän kilpailusysteemissä ole ollut nyt mitään vikaa! Its eolen huomannut, että moni valmentaja päättää nykyään nostaa joukkueensa kisaamaan 10-12 sarjaan heti 10 v ja ehkä muutama alittajakin mukana, sillä korkealle tähtäävä joukkue tarvitsee juuri tuossa iässä ja nuorempanakin konkreettisia näyttöjä kehittyäkseen. Jos on kolme vuotta ravannut asemalla saamassa hehkuttavaa palautetta, ei voimistelijat enää ymmärrä miksi ne nilkat pitää ojentaa ja lonkat laittaa suoraan, kun kuitenkin saa mitalin.
Olisikin ihannetilanne että lapset saisivat olla lapsia ja sitten yhtäkkiä ilman mitään rahallisia kustannuksia ja suuria treenimääriä voitaisiin hypätä koneeseen ja lentää voittamaan MM-kilpailut. Valitettavasti se ei ole mahdollista, ja jostakin ne taidot, ominaisuudet ja valmennus on tultava.
Tuntuu siltä että täällä oletetaan, että 8-10 sarja saa valmentajat sekopäiksi ja rikkomaan lapset. Entä jos säännöt tehtäisiin niin, että pisteitä saisi jalkatekniikasta, liikkuvuudesta ja voimasta, ketteryydestä. Tuomareita painotettaisiin ottamaan terveysvähennykset ristareista ja hypyistä joihin ei selvästikään riitä ominaisuudet.
Luulen että seurat laittaa kisoihin vain muutaman kärkijoukkueen, suurin osa jatkaa asemalla. Jolloin kukan ei ehkä saa niitä alimpia kategorioita. Valmentajat voivat katsoa omia tyttöjään sillä silmällä, ovatko valmiita saamaan kategorian ja sijoittumaan. Eihän sarjaan tarvitse mennä 8-vuotiaana vaan vaikka viimeisenä syksynä ennnen 10-12 sarjaa.
Toivon todella, että liitto (säännöistä päättävät), seurat ja valmentajat kääntävät tämän uudistuksen eduksi. Kisoilla voi motivoida kehittämään myös niitä lapsille tylsiä lihaskuntoa ja jalkatekniikkaa, mutta jos lähdetään kisoihin vain hakemaan mitalia ja seuralle mainetta, ohjelman hionta saattaa viedä turhaa aikaa ominaisuuksien kehittämiseltä.
Olisiko esm. mahdollista, että kuviovirheistä ja eriaikaisuudesta vähennettäisiin mahdollisimman vähän, esim vain pieni yleisvähennys jos ihan kaaos.
Kiva jos joku jaksoi lukea
T. Pidemmän aikaa valmentanut ja itse nuppukisoissa kisannut, ei ollenkaan traumatisoitunut jvfani"

todella hyvä kommentti!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Tämä oli hyvä takaisintulo aikaisemmilta vuosilta. Tosin silloin 8-10 sarjassa sai pisteet, joku sai kultamitalin, joku hopeaa ja yksi pronssia, muut saivat pisteet ja joku oli viimeinen. Voimistelu oli laadukasta, enkä muista omasta ikäkaudestani ketään traumatisoitunutta kilpailujärjestelmän takia.
Niin kauan kun tuo 8-10 sarjan tulos vedetään melkein arvalla, ei tämä sarja tuo mitään lisää kehitykseen. Myöskään säännöt eivät tällä hetkellä tue millään tavalla kansainvälistä tasoa. Ei siis mitenkään. Kv-tasolla samanikäiset tekevät pyöriviä hyppyjä taivutuksella, kun suomessa vaaditaan samanaikaisesti näpsyhyppy tai varsahyppy. Tämä oli toki täysin oikea suunta, mutta vielä on pitkä matka edessä. Joku oli jo 3 vuotta nostanut esille sen, että nuorimmat ja kokemattomimmat valmentajat luotsaavat nuorimpia. Se on ongelma, sillä aloittelevalla valmentajalla ei välttämättä ole sitä osaamista ja pitkäntähtäimen näkemystä, jota juniorivalmennuksessa vaaditaan. Ja siis 8-vuotias lapsi ei ole niin tyhmä, etteikö ymmärtäisi kategorioita. 1 on hyvä ja 10 on huono, silti kaikki saavat mitalin. Mielestäni systeemi aliarvioi lasta.
Kv:ssakin kisataan pisteillä ja 10-12-sarjan säännöillä. Aivan kuten suomessakin oli ehkä 15-20 vuotta sitten.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Nykyisellään sarja palvelee erinomaisesti isoja massoja. Jos joku tähtää KV-tasolle jo 8-vuotiaana niin sen voi varmasti tehdä muuallakin kuin Suomen 8-10 kisoissa. Yritän siis sanoa ettei järjestelmän tarvitsekaan palvella KV-tasolle tähtääviä joukkueita kun suurin osa Suomen joukkueista on ihan muita.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mun mielestä kaikissa sarjoissa voisi olla sm-, kilpa- ja harrastesarja erikseen.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Tämä oli hyvä takaisintulo aikaisemmilta vuosilta. Tosin silloin 8-10 sarjassa sai pisteet, joku sai kultamitalin, joku hopeaa ja yksi pronssia, muut saivat pisteet ja joku oli viimeinen. Voimistelu oli laadukasta, enkä muista omasta ikäkaudestani ketään traumatisoitunutta kilpailujärjestelmän takia.
Niin kauan kun tuo 8-10 sarjan tulos vedetään melkein arvalla, ei tämä sarja tuo mitään lisää kehitykseen. Myöskään säännöt eivät tällä hetkellä tue millään tavalla kansainvälistä tasoa. Ei siis mitenkään. Kv-tasolla samanikäiset tekevät pyöriviä hyppyjä taivutuksella, kun suomessa vaaditaan samanaikaisesti näpsyhyppy tai varsahyppy. Tämä oli toki täysin oikea suunta, mutta vielä on pitkä matka edessä. Joku oli jo 3 vuotta nostanut esille sen, että nuorimmat ja kokemattomimmat valmentajat luotsaavat nuorimpia. Se on ongelma, sillä aloittelevalla valmentajalla ei välttämättä ole sitä osaamista ja pitkäntähtäimen näkemystä, jota juniorivalmennuksessa vaaditaan. Ja siis 8-vuotias lapsi ei ole niin tyhmä, etteikö ymmärtäisi kategorioita. 1 on hyvä ja 10 on huono, silti kaikki saavat mitalin. Mielestäni systeemi aliarvioi lasta.
Kv:ssakin kisataan pisteillä ja 10-12-sarjan säännöillä. Aivan kuten suomessakin oli ehkä 15-20 vuotta sitten. "

totta!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Totta joo.. Mutta ei voi kyllä väittää et oltas menty siitä vanhasta taaksepäin, kun katsoo voimistelun laatua :D Toki sillon kisasivat myös pienet ja minusta se oli ihan ok. Mutta olihan taso todella paljon heikompi silti, laji on mennyt valtavasti eteenpäin.

Sarjan myötä mielestäni liikkuvuus ja jalkatekniikka on pienillä parantunut, samoin lantion asentoihin ja terveydellisiin seikkoihin kiinnitetään huomiota. Suuri ero 8-10 sarjassa noiden vaikeiden osien lisäksi, tai oikeastaan niitä enemmänkin, ovat vartalot. Kv-kisoissa näkee kun pienet tekevät mitä erilaisempia vartaloliikkeitä ja niitä rohkeasti treenataan vaikka olisikin puutteita suorituksessa. Suomessa taas vaadittuna vain aalto ja vaihtiheitto. Suomessakin tietenkin ohjelmaan saa laittaa vartaloita vaikka kuinka paljon, mutta koska ne on vaikea saada puhtaiksi ja siisteiksi, ei niitä ainakaan tällä arvioinnilla oikein kannata laittaa ohjelmaan. Tekniikkavirhe on heti -0,3/liike.

Vartaloliikkeet ovat aika suuri osa lajia, joten on sääli ettei sarjan arviointi kannusta niitä harjoittelemaan ohjelmassa, vaan rankaisee.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Totta joo.. Mutta ei voi kyllä väittää et oltas menty siitä vanhasta taaksepäin, kun katsoo voimistelun laatua :D Toki sillon kisasivat myös pienet ja minusta se oli ihan ok. Mutta olihan taso todella paljon heikompi silti, laji on mennyt valtavasti eteenpäin.
Sarjan myötä mielestäni liikkuvuus ja jalkatekniikka on pienillä parantunut, samoin lantion asentoihin ja terveydellisiin seikkoihin kiinnitetään huomiota. Suuri ero 8-10 sarjassa noiden vaikeiden osien lisäksi, tai oikeastaan niitä enemmänkin, ovat vartalot. Kv-kisoissa näkee kun pienet tekevät mitä erilaisempia vartaloliikkeitä ja niitä rohkeasti treenataan vaikka olisikin puutteita suorituksessa. Suomessa taas vaadittuna vain aalto ja vaihtiheitto. Suomessakin tietenkin ohjelmaan saa laittaa vartaloita vaikka kuinka paljon, mutta koska ne on vaikea saada puhtaiksi ja siisteiksi, ei niitä ainakaan tällä arvioinnilla oikein kannata laittaa ohjelmaan. Tekniikkavirhe on heti -0,3/liike.
Vartaloliikkeet ovat aika suuri osa lajia, joten on sääli ettei sarjan arviointi kannusta niitä harjoittelemaan ohjelmassa, vaan rankaisee. "

8-10 vuotiaiden treeniaikaa ei ole mitään järkeä käyttää vartalonliikkeiden laajaan harjoitteluun, perusasiat riittää. Herkkyyskaudet on täysin muissa asioissa, ja suomalaisjoukkueiden treenimäärillä ei kauhean montaa tuntia niistä vähistä kannata vartaloihin laittaa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Totta joo.. Mutta ei voi kyllä väittää et oltas menty siitä vanhasta taaksepäin, kun katsoo voimistelun laatua :D Toki sillon kisasivat myös pienet ja minusta se oli ihan ok. Mutta olihan taso todella paljon heikompi silti, laji on mennyt valtavasti eteenpäin.
Sarjan myötä mielestäni liikkuvuus ja jalkatekniikka on pienillä parantunut, samoin lantion asentoihin ja terveydellisiin seikkoihin kiinnitetään huomiota. Suuri ero 8-10 sarjassa noiden vaikeiden osien lisäksi, tai oikeastaan niitä enemmänkin, ovat vartalot. Kv-kisoissa näkee kun pienet tekevät mitä erilaisempia vartaloliikkeitä ja niitä rohkeasti treenataan vaikka olisikin puutteita suorituksessa. Suomessa taas vaadittuna vain aalto ja vaihtiheitto. Suomessakin tietenkin ohjelmaan saa laittaa vartaloita vaikka kuinka paljon, mutta koska ne on vaikea saada puhtaiksi ja siisteiksi, ei niitä ainakaan tällä arvioinnilla oikein kannata laittaa ohjelmaan. Tekniikkavirhe on heti -0,3/liike.
Vartaloliikkeet ovat aika suuri osa lajia, joten on sääli ettei sarjan arviointi kannusta niitä harjoittelemaan ohjelmassa, vaan rankaisee. "
8-10 vuotiaiden treeniaikaa ei ole mitään järkeä käyttää vartalonliikkeiden laajaan harjoitteluun, perusasiat riittää. Herkkyyskaudet on täysin muissa asioissa, ja suomalaisjoukkueiden treenimäärillä ei kauhean montaa tuntia niistä vähistä kannata vartaloihin laittaa."

En todellakaan tarkoittanut että niihin pitäisi laittaa hirveästi treenitunteja, olen ihan samaa mieltä siitä että ihan muihin asioihin panostettava tässä iässä ja perusadiat riittävät.
Mutta juuri siksi kritisoinkin arvostelua.
Jos pilkutytöt osaavat tehdä ihan söpöjä ja siistejä sivutaivutuksia, tai jos heidän kiertonsa näyttää enemmän käsiliikkeeltä, niin miksi vähentää 0,3/liike tekniikasta? Voisiko kierron vaikka tulkita sitten käsiliikkeeksi kun ei kiertoa tarvitse ohjelmassa olla? ja antaa vaikka perus 0,1 suoritusvähennyksen vain.

Koska juuri kuten sanoit, aikaa vartaloihin ei voi valtavasti laittaa, mutta kyllä niitä silti tulisi jo hiukan treenata. Ohjelmaan niitä olisi helppo lisätä hiukan, ja samalla tulisi luontevasti harjoiteltua edes vähän vartalonkäyttöä. 0,3 vähennys on kuitenkin tosi iso, jos esim sivutaivutuksessa hartialinja ei vielä puhdas, vaikka muuten ihan perussiisti olisikin.
Paljon fiksumpi valmentajan silloin jättää liike tekemättä, mikä tarkoittaa lisää tönkköjä ojennuksia ja asentoja ja aina vain vähemmän vartalonkäyttöä ohjelmiin. Se on mielestäni harmi. Kv-kentillä on ihana katsoa kun pienetkin rohkeasti tekevät vartaloliikkeitä, vaikka puhdas tekniikka on vielä kaukana.

Lisäksi, vaikka täytyykin keskittyä vain oleellisiin vartaloihin niin kaksi vartaloliikettä on kyllä ihan järkyttävän vähän joukkuevoimisteluohjelmassa :D

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Tänään oli ilmeisesti 8-10 sarjan kisat Tampereella ja ihmettelin kun instassa oli esim seinäjoen voimistelijoiden joukkueen päivitys kuinka saivat pisteitä niin ja niin paljon ja olivat sijalla 2. Ja muistaakseni aikaisemmin Ariel on myös päivittänyt saaneensa jostain kisoista ennätyspisteet. Mutta eihän tässä sarjassa kerrota pisteitä? Vain kategoria, vaikka olisikin 1 tai 2.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Tänään oli ilmeisesti 8-10 sarjan kisat Tampereella ja ihmettelin kun instassa oli esim seinäjoen voimistelijoiden joukkueen päivitys kuinka saivat pisteitä niin ja niin paljon ja olivat sijalla 2. Ja muistaakseni aikaisemmin Ariel on myös päivittänyt saaneensa jostain kisoista ennätyspisteet. Mutta eihän tässä sarjassa kerrota pisteitä? Vain kategoria, vaikka olisikin 1 tai 2. "

Olen huomannut, että joissakin kisoissa kerrotaan, joissakin ei.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Tänään oli ilmeisesti 8-10 sarjan kisat Tampereella ja ihmettelin kun instassa oli esim seinäjoen voimistelijoiden joukkueen päivitys kuinka saivat pisteitä niin ja niin paljon ja olivat sijalla 2. Ja muistaakseni aikaisemmin Ariel on myös päivittänyt saaneensa jostain kisoista ennätyspisteet. Mutta eihän tässä sarjassa kerrota pisteitä? Vain kategoria, vaikka olisikin 1 tai 2. "
Olen huomannut, että joissakin kisoissa kerrotaan, joissakin ei."

Ja myös joskus ne näkyvät kisapalvelussa vahingossa

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Tänään oli ilmeisesti 8-10 sarjan kisat Tampereella ja ihmettelin kun instassa oli esim seinäjoen voimistelijoiden joukkueen päivitys kuinka saivat pisteitä niin ja niin paljon ja olivat sijalla 2. Ja muistaakseni aikaisemmin Ariel on myös päivittänyt saaneensa jostain kisoista ennätyspisteet. Mutta eihän tässä sarjassa kerrota pisteitä? Vain kategoria, vaikka olisikin 1 tai 2. "
Olen huomannut, että joissakin kisoissa kerrotaan, joissakin ei."

Ei kuuluisi kertoa, lukee säännöissä

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Vain ykköskategorian saaneiden pisteet oli kerrottu.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Vain ykköskategorian saaneiden pisteet oli kerrottu."

Silloinkin meni väärin. Tuossa sarjassa EI koskaan kerrota pisteitä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Sisulla on ilmeisesti omat säännöt

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Sisulla on ilmeisesti omat säännöt "
Tuskin. Tosiaan Arielkin päivittäny aikaisemmin instaan että saivat ennätyspisteensä eli heidänhän on pitänyt silloin tietää myös aikaisemmat pisteet ja nyt nämä ennätyspisteensä. Eli on tätä sattunut muissakin kisoissa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Ellei Ariel saanut silloin ennätyskategorian eli siitä tietää että pisteet nousseet

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Ellei Ariel saanut silloin ennätyskategorian eli siitä tietää että pisteet nousseet"
Juurikin näin. Kun päivittäjä ei puhu äidinkielenään suomea, tällaiset menee sekaisin...

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Ellei Ariel saanut silloin ennätyskategorian eli siitä tietää että pisteet nousseet"
Juurikin näin. Kun päivittäjä ei puhu äidinkielenään suomea, tällaiset menee sekaisin..."

puhuuhan

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kerava Cup:ssa Ariel pisteet kerrottiin ääneen. Ehkäpä vahingossa ja toki KV-kisoissa pisteet kerrotaan.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

No oli niin tai näin niin eilisissä kisoissa on kuitenkin ainakin kaikille 1 kategorian saaneille kerrottu pisteet kun ovat pystyneet julkistamaan kuka oli 1., 2. ja 3.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

kommenteja tältä päivältä turusta

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""8-10: Onko linja tiukka vai sopiva?"
Mielestäni melko tiukka, mutta oikea linja. Toivottavasti sama jatkuu huomenna. "
Todella tiukka, mutta niin kuuluukin! Ariel ja Team Minetit joukkueilla kaunis jalkatekniikka ja upeat kokonaisuudet. Mieleen jäi myös siistillä kokonaisuudella taitava Team Delia, jonka näin ensimmäisen kerran. "

Siirto toisesta ketjusta.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"kommenteja tältä päivältä turusta"
Team minetit 08 siisti, nätti suoritus hyvin saman aikaisesti. ansaitsivat kategoriansa
Arielilla ehkä aavistuksen haparointia muutamassa liikkeessä muuten Tekivät hyvin siististi vaikean ohjelmansa
Elite mineillä ehkä hiukan eriaikaisuutta ja haparointia, muuten nätti ohjelma iloisesti esitettynä
Team delia oli positiivinen yllätys

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kommentteja perjantaina kisanneista joukkueista?

Lisää Kommentti