Välinekausi joukkuevoimistelusta

Anonyymi

Olisi kiva saada mielipiteitä, millaisia mielipiteitä löytyy välinekaudesta. Osa vaatii sen poistamista, osa taas julistaa sen tärkeyttä. Virossa ainakin tehdään myös välineohjelmia, muista maista en tiedä.

Minusta 10-12-vuotiailla naru on loistava, monipuolisesti kehittävä väline ja kilpasarjoissa voisi pitää välinekauden mielenkiinnon vuoksi, mutta SM-sarjoissa välillä tuntuu vähän turhalta.. Kun kilpasiskot ulkomailla käyttää kesän ja syksyn fysiikan kehittämiseen ja alkaa loppuvuodesta uuden ohjelman harjoittelun, meillä käytetään aikaa haastavien vannekikkojen, vaihtojen ja tasojen hiomiseen.

Toki väline kehittää koordinaatiota ja motoriikkaa sekä tuo vaihtelua ja siten intoa harjoitteluun. Kansainvälisen menestyksen kannalta se ei mielestäni ole kuitenkaan paras ratkaisu...

5 kommenttia:
Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous

Eipä täällä Suomessakaan enää kaikki SM-sarjajoukkueista välinekaudelle osallistu. Tai saattaa osallistua mutta vain pienellä panostuksella. Tylsää, mutta ymmärrettävää.

Välinekisatkin on kuitenkin kisakokemusta, ja välineen kanssa voimistellaan koko ajan. Eiköhän se oo loppujen lopuks aika pieni osa treeniajasta, mikä käytetään ainoastaan esim. heittojen harjoittelemiseen.

Muiden kuin huippujen kannalta taas on kiva, että on välinekausikin!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous

Ainakin kaikilla alle 14-v. pitäisi välinekauden mielestäni olla pakollinen. Sitten isompana kun pohja on jo tehty, ei ole enää niin väliä kisataanko välineohjelmilla vai jätetäänkö syksyn kisakausi väliin ja keskitytään vapaaohjelman tekemiseen...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous

Itse en henkilökohtaisesti pidä välinekausista. 10-12 ja 12-14 vuotiailla se vielä menee, kun moni ei tähtää vielä kansainvälisiin kilpailuihin, mutta niinkuin moni on jo sanonut yli 14v SM-sarjassa se on minusta turha. Kisoissa on aina joku 1-2 joukkuetta kyseisissä sarjoissa, ainakin alueella. Erityisesti keiloista en tykkää yhtään ja pallo on 10-12 vuotiaiden käsissä ihan liian iso..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous

Valmentajan näkökulmasta se on ainakin tyttöjen mielestä kivaa tehdä välillä myös välineellä. Kyllähän monet ne välinekisat jättää väliin ja sen päätöksen voi mielestäni tehdä jos ei halua panostaa välineen opetteluun, mutta ei niitä välinä kisoja pitäisi missään nimessä poistaa! Lisäksi ne tuovat kauteen jännitystä, eikä sijoitukset ole etukäteen arvattavia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous

Mielestäni väline kisat voisi poistaa yli 14sm sarjoista! Kilpasarjoissa se on tärkeä pitää, sillä se tuo monipuolisuutta harjoitteluun :) minusta on myös kiva, että 10-12 ja 12-14sm sarjoissa on myös väline

Lisää Kommentti