Yli 14v. SM- ja kilpasarjan mestaruuskisat

Anonyymi

Turun Pyrkivä järjestää Kupittaalla 28.-29.4.

Linkki kisapalveluun: https://voimistelu.kisapalvelu.fi/c718_tupy/

Veikkauksia ja kommentointia kehiin!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Luullaan että syödään terveellisesti mutta syödäänkin vain vähän jotain hedelmiä esim. Onko nämä terveellisestä ruokavaliosta paasaaminen suunnilleen joka kuukausi jo muutenkin hoikille tytöille järkevää?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Täytyy kyllä sanoa, että ihan SM-sarjan huipputasolla useassa joukkueessa oli mielestäni liian laihoja tyttöjä myös kisaamassa viime viikonloppuna junnuissa ja sennuissa. Toivottavasti valmentajat viheltävät ajoissa pelin poikki.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Täytyy kyllä sanoa, että ihan SM-sarjan huipputasolla useassa joukkueessa oli mielestäni liian laihoja tyttöjä myös kisaamassa viime viikonloppuna junnuissa ja sennuissa. Toivottavasti valmentajat viheltävät ajoissa pelin poikki."
No ei sitä aina päältä päin näe. Joku aivan normaalin näköinen voi kärsiä pahastakin syömishäiriöstä kun taas joku todella laiha voi syödä paljon ja vielä herkkujakin mutta geenien ja treenaamisen takia on silti todella laiha.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Täytyy kyllä sanoa, että ihan SM-sarjan huipputasolla useassa joukkueessa oli mielestäni liian laihoja tyttöjä myös kisaamassa viime viikonloppuna junnuissa ja sennuissa. Toivottavasti valmentajat viheltävät ajoissa pelin poikki."
No ei sitä aina päältä päin näe. Joku aivan normaalin näköinen voi kärsiä pahastakin syömishäiriöstä kun taas joku todella laiha voi syödä paljon ja vielä herkkujakin mutta geenien ja treenaamisen takia on silti todella laiha."

No itse ainakin olen huomannut että jotku(t tytöt ovat ennen olleet terveemmän näköisiä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""Täytyy kyllä sanoa, että ihan SM-sarjan huipputasolla useassa joukkueessa oli mielestäni liian laihoja tyttöjä myös kisaamassa viime viikonloppuna junnuissa ja sennuissa. Toivottavasti valmentajat viheltävät ajoissa pelin poikki."
No ei sitä aina päältä päin näe. Joku aivan normaalin näköinen voi kärsiä pahastakin syömishäiriöstä kun taas joku todella laiha voi syödä paljon ja vielä herkkujakin mutta geenien ja treenaamisen takia on silti todella laiha."
No itse ainakin olen huomannut että jotku(t tytöt ovat ennen olleet terveemmän näköisiä."

Että kyllä siitä muutoksesta voi jotakin päätellä...

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""""Täytyy kyllä sanoa, että ihan SM-sarjan huipputasolla useassa joukkueessa oli mielestäni liian laihoja tyttöjä myös kisaamassa viime viikonloppuna junnuissa ja sennuissa. Toivottavasti valmentajat viheltävät ajoissa pelin poikki."
No ei sitä aina päältä päin näe. Joku aivan normaalin näköinen voi kärsiä pahastakin syömishäiriöstä kun taas joku todella laiha voi syödä paljon ja vielä herkkujakin mutta geenien ja treenaamisen takia on silti todella laiha."
No itse ainakin olen huomannut että jotku(t tytöt ovat ennen olleet terveemmän näköisiä."
Että kyllä siitä muutoksesta voi jotakin päätellä..."

Voi olla mutta toisaalta voi olla niinkin että tytöillä ei yksinkertaisesti ole vielä murrosikä alkanut. kun muut näyttää jo naiselta saattas joku näytyää ” liian” laihalta ihan verrattuna muihin. Eri asua toki jos vaikka laihtunut kauden aikana...

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"No ei sitä aina päältä päin näe. Joku aivan normaalin näköinen voi kärsiä pahastakin syömishäiriöstä kun taas joku todella laiha voi syödä paljon ja vielä herkkujakin mutta geenien ja treenaamisen takia on silti todella laiha."

En tiedä kuka syö herkkuja ja kuka ei, mutta liian laihat voimistelijat kyllä erottaa matolla.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Ärsyttää kun täällä kommenteissa laitetaan sairaalloisen laihat tytöt "laihojen geenien" tai murrosiän piikkiin. Yksinkertaisesti liian laiha on liian laiha.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Nää on nyt just niitä selityksiä ja tekosyitä kun valmentajat ja vanhemmat ummistaa silmät tälle salakavalalle sairaudelle.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kilpasarjassa on paljon ei laihoja, kun syödään pullaa ja munkkeja ehkä. Ei tarvitse olla syömättä, mutta välttää joitakin tuotteita. Näettekö venäläisten huippu voimistelijoiden joukoissa ei laihoja? Olkoon se mikä laji tahansa, niin täytyy vähän miettiä, mitä suuhunsa laittaa. Ketkä juokse, käy salilla ja kaikki muu urheilu. Laihdutus on tietysti asia erikseen ja sen kanssa pitää olla varovainen. Tytöillä on kyllä paljon treenitunteja viikossa , niin kulutus myös vastaava. Vielä riippu ihmisesta. Toinen syö pienen palan herkkua ja näkyy painossa melkein heti, toiset taas voi syödä mitä vaan ja ei mitään vaikutusta painon suhteen. Asia sitten erikseen, että miten onnistuu kisasuritukset jos syö mitä vaan. On.kaikilla koulussa lääkärintarkastukset, niin siinä hoidetaan ne ongelmat syönnin suhteen ja ei teidän tarvitse sillä päätä vaivata. Sellaisiakin on, mutta uskon, että ei kovin paljon.Tämä on voimistelu, ei sumopaini.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Sairastin itse nuorena, ja tiedän miten ahdistavaa se on kun ei enää pysty hallitsemaan omia ajatuksiaan. Kyse ei oikeastaan ole ruoasta tai painosta, vaikka kaikki niiden ympärillä pyöriikin, vaan tietynlaisesta pakonomaisesta ajattelumallista josta ei tietyn pisteen jälkeen enää pääse irti - viaton lemmikki, mutta kuolettava isäntä. Tunnistan sen ihan heti kun näen, verrattuna 'normaaliin hoikkuuteen', hiukset, ihon väri, kylmästä siniset kyhmyiset kädet...aina kylmissään ja väsynyt. Ei terve ja urheilullinen look. Jokainen selitys ja tekosyy on tuttu. Prennuikäisen nuoren äitinä ruopaisi todella syvältä, kun kisoissa yksi tyttö romahti heikotuksesta aivan vieressä. Katoin sen lohduttomiin silmiin ja näin sen lohikäärmeen siellä. Tuntui niin pahalta ja toivoisin et voisin jotenkin auttaa. Itsellä alkoi paraneminen, kun tajusin, ettei KUKAAN pysty nostamaan mua sieltä luurankojen kuopasta ylös, paitsi minä itte. Se oli pitkä tie, mutta mahdollinen. Elämä kannattaa, on kivaa kun voi tykätä itsestään, ajatukset on omia ja liikuskelee rauhallisesti monenlaisissa aiheissa, eikä ruokafantasioiden ja itseinhon loopissa. Toivon että oma tyttö säästyy tältä. Tsemppiä kaikille, ja uskallusta kysyä - miten sä voit?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Sairastin itse nuorena, ja tiedän miten ahdistavaa se on kun ei enää pysty hallitsemaan omia ajatuksiaan. Kyse ei oikeastaan ole ruoasta tai painosta, vaikka kaikki niiden ympärillä pyöriikin, vaan tietynlaisesta pakonomaisesta ajattelumallista josta ei tietyn pisteen jälkeen enää pääse irti - viaton lemmikki, mutta kuolettava isäntä. Tunnistan sen ihan heti kun näen, verrattuna 'normaaliin hoikkuuteen', hiukset, ihon väri, kylmästä siniset kyhmyiset kädet...aina kylmissään ja väsynyt. Ei terve ja urheilullinen look. Jokainen selitys ja tekosyy on tuttu. Prennuikäisen nuoren äitinä ruopaisi todella syvältä, kun kisoissa yksi tyttö romahti heikotuksesta aivan vieressä. Katoin sen lohduttomiin silmiin ja näin sen lohikäärmeen siellä. Tuntui niin pahalta ja toivoisin et voisin jotenkin auttaa. Itsellä alkoi paraneminen, kun tajusin, ettei KUKAAN pysty nostamaan mua sieltä luurankojen kuopasta ylös, paitsi minä itte. Se oli pitkä tie, mutta mahdollinen. Elämä kannattaa, on kivaa kun voi tykätä itsestään, ajatukset on omia ja liikuskelee rauhallisesti monenlaisissa aiheissa, eikä ruokafantasioiden ja itseinhon loopissa. Toivon että oma tyttö säästyy tältä. Tsemppiä kaikille, ja uskallusta kysyä - miten sä voit? "
Totta:( Siitä se yleensä lähtee, että kielletään herkut itseltä ja sitten ei voi edes maistaa palaa kakkua. Sitten aletaan karsimaan muitakin ”epäterveellisiä” ruokia, kuten leipä, banaani jne. Lopulta onkin ruokavaliossa salaatti, vihannekset, ehkä vähän hedelmiä ja joku kuiva liha.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Kilpasarjassa on paljon ei laihoja, kun syödään pullaa ja munkkeja ehkä. Ei tarvitse olla syömättä, mutta välttää joitakin tuotteita. Näettekö venäläisten huippu voimistelijoiden joukoissa ei laihoja? Olkoon se mikä laji tahansa, niin täytyy vähän miettiä, mitä suuhunsa laittaa. Ketkä juokse, käy salilla ja kaikki muu urheilu. Laihdutus on tietysti asia erikseen ja sen kanssa pitää olla varovainen. Tytöillä on kyllä paljon treenitunteja viikossa , niin kulutus myös vastaava. Vielä riippu ihmisesta. Toinen syö pienen palan herkkua ja näkyy painossa melkein heti, toiset taas voi syödä mitä vaan ja ei mitään vaikutusta painon suhteen. Asia sitten erikseen, että miten onnistuu kisasuritukset jos syö mitä vaan. On.kaikilla koulussa lääkärintarkastukset, niin siinä hoidetaan ne ongelmat syönnin suhteen ja ei teidän tarvitse sillä päätä vaivata. Sellaisiakin on, mutta uskon, että ei kovin paljon.Tämä on voimistelu, ei sumopaini."

Tässä hyvä esimerkki ajattelusta, joka ruokkii syömishäiriöitä. Mustavalkoista ajattelua; joko olet hyvin hoikka, tai sitten "sumopainija". En nähnyt yhtäkään "sumopainijaa" matolla viime vkonloppuna. Eri mallisisia tyttöjä kyllä. Muutama aivan liian laihaa tyttöä, joiden kohdalla ajattelin, että toivottavasti valmentajat ja vanhemmat puuttuvat pian asiaan. Tuo venäjäkommentti..no, itse todella toivon ettei meillä valmennus muistuta muutenkaan venäläistä valmennusta. Tämä on esteettinen laji ja se ei tarkoita että voimistelijan tulisi olla langanlaiha vaan terve.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Kilpasarjassa on paljon ei laihoja, kun syödään pullaa ja munkkeja ehkä. Ei tarvitse olla syömättä, mutta välttää joitakin tuotteita. Näettekö venäläisten huippu voimistelijoiden joukoissa ei laihoja? Olkoon se mikä laji tahansa, niin täytyy vähän miettiä, mitä suuhunsa laittaa. Ketkä juokse, käy salilla ja kaikki muu urheilu. Laihdutus on tietysti asia erikseen ja sen kanssa pitää olla varovainen. Tytöillä on kyllä paljon treenitunteja viikossa , niin kulutus myös vastaava. Vielä riippu ihmisesta. Toinen syö pienen palan herkkua ja näkyy painossa melkein heti, toiset taas voi syödä mitä vaan ja ei mitään vaikutusta painon suhteen. Asia sitten erikseen, että miten onnistuu kisasuritukset jos syö mitä vaan. On.kaikilla koulussa lääkärintarkastukset, niin siinä hoidetaan ne ongelmat syönnin suhteen ja ei teidän tarvitse sillä päätä vaivata. Sellaisiakin on, mutta uskon, että ei kovin paljon.Tämä on voimistelu, ei sumopaini."
Tässä hyvä esimerkki ajattelusta, joka ruokkii syömishäiriöitä. Mustavalkoista ajattelua; joko olet hyvin hoikka, tai sitten "sumopainija". En nähnyt yhtäkään "sumopainijaa" matolla viime vkonloppuna. Eri mallisisia tyttöjä kyllä. Muutama aivan liian laihaa tyttöä, joiden kohdalla ajattelin, että toivottavasti valmentajat ja vanhemmat puuttuvat pian asiaan. Tuo venäjäkommentti..no, itse todella toivon ettei meillä valmennus muistuta muutenkaan venäläistä valmennusta. Tämä on esteettinen laji ja se ei tarkoita että voimistelijan tulisi olla langanlaiha vaan terve."

Ja ei tuo että jos syö joskus munkkia tai pullaa tarkoita että olisi heti lihava. Kaikki syömiseen terveellä tavalla suhtautuvat tytöt voivat joskus syödä munkkia. Ja se että kilpasarjassa tytöt eivät ole niin hoikkia kuin sm-sarjassa johtuu ehkä niistä harjoitusmäärien eroista.!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Tuli vain mieleen, että jokuhan voisi laihduttaa siksi, että pääsee ”nostotytöksi”, koska pienimpiä ja hoikimpia nostetaan...

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Kilpasarjassa on paljon ei laihoja, kun syödään pullaa ja munkkeja ehkä. Ei tarvitse olla syömättä, mutta välttää joitakin tuotteita. Näettekö venäläisten huippu voimistelijoiden joukoissa ei laihoja? Olkoon se mikä laji tahansa, niin täytyy vähän miettiä, mitä suuhunsa laittaa. Ketkä juokse, käy salilla ja kaikki muu urheilu. Laihdutus on tietysti asia erikseen ja sen kanssa pitää olla varovainen. Tytöillä on kyllä paljon treenitunteja viikossa , niin kulutus myös vastaava. Vielä riippu ihmisesta. Toinen syö pienen palan herkkua ja näkyy painossa melkein heti, toiset taas voi syödä mitä vaan ja ei mitään vaikutusta painon suhteen. Asia sitten erikseen, että miten onnistuu kisasuritukset jos syö mitä vaan. On.kaikilla koulussa lääkärintarkastukset, niin siinä hoidetaan ne ongelmat syönnin suhteen ja ei teidän tarvitse sillä päätä vaivata. Sellaisiakin on, mutta uskon, että ei kovin paljon.Tämä on voimistelu, ei sumopaini."
Tässä hyvä esimerkki ajattelusta, joka ruokkii syömishäiriöitä. Mustavalkoista ajattelua; joko olet hyvin hoikka, tai sitten "sumopainija". En nähnyt yhtäkään "sumopainijaa" matolla viime vkonloppuna. Eri mallisisia tyttöjä kyllä. Muutama aivan liian laihaa tyttöä, joiden kohdalla ajattelin, että toivottavasti valmentajat ja vanhemmat puuttuvat pian asiaan. Tuo venäjäkommentti..no, itse todella toivon ettei meillä valmennus muistuta muutenkaan venäläistä valmennusta. Tämä on esteettinen laji ja se ei tarkoita että voimistelijan tulisi olla langanlaiha vaan terve."

Tämä!! Erittäin hyvin kirjoitettu!!!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Argh näitä lainauksia! Siis alempi lainaus on spot on!!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kyllä mun puolesta vois tuomarit antaa vähennyksen jos näyttää epäilyttävän laihalta matolla.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Kyllä mun puolesta vois tuomarit antaa vähennyksen jos näyttää epäilyttävän laihalta matolla."
Terveydellinen vähennys!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin."

Ainakin ulkopuolisena on mahdotonta sanoa, miten tapauksiin on puututtu. Vaikka sivusta seuraajalle näyttäisi siltä, että asiaan ei ole reagoitu, todellisuus voi olla ihan toinen.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"1. Minetit Elite
2. OVO Junior Team
3. Illusion jr Blue
4. Lumo
5. Team Vantaa jr
6. Team Tapiola Gloria
7. Elite
8. Sanix JR
9. Freyat
10. Illusion jr Violet
11. Team Piruet""

2/11 oikein! Nyt Lotto vetämään!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Väitättekö ettei 14-16 SM tai Naisten sarjassa kukaan syö munkkeja, pullaa, karkkia, suklaata yms?xd valoja

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Väitättekö ettei 14-16 SM tai Naisten sarjassa kukaan syö munkkeja, pullaa, karkkia, suklaata yms?xd valoja"
Kuka sellaista on väittänyt? Täällä on puhuttu syömishäiriöistä ja siitä kuinka ei ole tervettä jos ei pysty syömään munkkia edes joskus.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Kyllä mun puolesta vois tuomarit antaa vähennyksen jos näyttää epäilyttävän laihalta matolla."
Terveydellinen vähennys!"

Tarkoitus toki hyvä, mutta olisi "hieman" leimaavaa kuulutella kisoissa tällaista eikä taatusti olisi hyväksi ao tytön toipumiselle. Vakava ongelma, mutta tämä puuttumiskeino ei olisi toimiva.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""Kyllä mun puolesta vois tuomarit antaa vähennyksen jos näyttää epäilyttävän laihalta matolla."
Terveydellinen vähennys!"
Tarkoitus toki hyvä, mutta olisi "hieman" leimaavaa kuulutella kisoissa tällaista eikä taatusti olisi hyväksi ao tytön toipumiselle. Vakava ongelma, mutta tämä puuttumiskeino ei olisi toimiva."

Samaa mieltä. Ennemminkin tuomarien pitäisi antaa signaali valmentajille tai liittoon, josta yhteys valmentajiin. Tämä vain vaatisi ns. katkeamatonta ketjua samanmielisiä ihmisiä, joille voimistelijoiden terveys ja hyvinvointi menee yli kaiken muun ja valitettavasti en usko, että tämä malli näin saumattomasti ainakaan kaikkien seurojen ja valmentajien kohdalla toteutuisi. Tai liiton. Liikaa samoja ihmisiä eri tehtävissä eli liian pienet piirit.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin."
Ainakin ulkopuolisena on mahdotonta sanoa, miten tapauksiin on puututtu. Vaikka sivusta seuraajalle näyttäisi siltä, että asiaan ei ole reagoitu, todellisuus voi olla ihan toinen. "

Samaa mieltä! Joten asiaa on turha puida täällä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Asia on hankala, koska siihen liittyy sekä oirekuvaan erottamattomasti kuuluvaa kieltämistä ja salailua (sairaalapedille saakka), että tiettyä stigmaa ulkopuolisten näkökulmasta. Ei kukaan haluaisi myöntää, että omalla lapsella tai valmennettavalla on 'se'. Syyttely ei auta ketään, eikä hyssyttelykään, siksi on hyvä jos asiasta voidaan keskustella avoimesti ja neutraalisti, vaikka sitten täällä. Salaperäisyys vaan lisää ihannointia. Vaatii mieletöntä kieroutunutta itsekuria kieltää itseltään primääri perustarve, ja tajutonta rohkeutta pitää ulkuori sliipattuna kun sisällä on pelkkää sysimustaa. Kyseessä on kuitenkin hätähuuto ja hengenvaarallinen sairaus, eikä se voi jatkua ikuisesti - se ei ole kivaa, vaan maanpäällinen h***tti, missä omia ajatuksiaan ei pääse minnekään pakoon. Pois voi päästä ainoastaan käyttämällä sitä samaa sisua ja sisäistä voimaa, kuin millä sinne mentiinkin. Siitä ei ulkopuolinen voi mitään tietää, eikä millään tasolla ymmärtää. Auttaa kuitenkin voi, olemalla just se ärsyttävä kaveri tai aikuinen, joka välittää niin paljon, ettei suostu tyytymään valheisiin ja vähättelyyn. Siihen vasta rohkeutta tarvitaankin.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Asia on hankala, koska siihen liittyy sekä oirekuvaan erottamattomasti kuuluvaa kieltämistä ja salailua (sairaalapedille saakka), että tiettyä stigmaa ulkopuolisten näkökulmasta. Ei kukaan haluaisi myöntää, että omalla lapsella tai valmennettavalla on 'se'. Syyttely ei auta ketään, eikä hyssyttelykään, siksi on hyvä jos asiasta voidaan keskustella avoimesti ja neutraalisti, vaikka sitten täällä. Salaperäisyys vaan lisää ihannointia. Vaatii mieletöntä kieroutunutta itsekuria kieltää itseltään primääri perustarve, ja tajutonta rohkeutta pitää ulkuori sliipattuna kun sisällä on pelkkää sysimustaa. Kyseessä on kuitenkin hätähuuto ja hengenvaarallinen sairaus, eikä se voi jatkua ikuisesti - se ei ole kivaa, vaan maanpäällinen h***tti, missä omia ajatuksiaan ei pääse minnekään pakoon. Pois voi päästä ainoastaan käyttämällä sitä samaa sisua ja sisäistä voimaa, kuin millä sinne mentiinkin. Siitä ei ulkopuolinen voi mitään tietää, eikä millään tasolla ymmärtää. Auttaa kuitenkin voi, olemalla just se ärsyttävä kaveri tai aikuinen, joka välittää niin paljon, ettei suostu tyytymään valheisiin ja vähättelyyn. Siihen vasta rohkeutta tarvitaankin."

Onpa hyvin kuvattu asia! Kiitos.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi
Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kenen ympärille Ovo Teamin ohjelma on rakennettu, kun siitä täällä joskus oli puhetta?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Kenen ympärille Ovo Teamin ohjelma on rakennettu, kun siitä täällä joskus oli puhetta?"

Kannattaa katsoa ohjelma, selviää kyllä sitten...

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mistä kuvia suorituksista näkee, kun paikalla oli kuitenkin monia kuvaajia?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mistä kuvia suorituksista näkee, kun paikalla oli kuitenkin monia kuvaajia?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Mistä kuvia suorituksista näkee, kun paikalla oli kuitenkin monia kuvaajia?"

Tänne on varmasti tulossa kuvia (mutta vielä niitä ei ole):
https://pv.kuvat.fi/kuvat/Yli+14v.+SM-kisat+ja+kilpamestaruus+k-2018+Turku/

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Kenen ympärille Ovo Teamin ohjelma on rakennettu, kun siitä täällä joskus oli puhetta?"
Kannattaa katsoa ohjelma, selviää kyllä sitten..."

ei kyllä selvinnyt mulle?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""Kenen ympärille Ovo Teamin ohjelma on rakennettu, kun siitä täällä joskus oli puhetta?"
Kannattaa katsoa ohjelma, selviää kyllä sitten..."
ei kyllä selvinnyt mulle?"

Ei kenenkään ympärille rakennettu. Olivialla paljon sooloja, mutta sopii ohjelmaan, kun Olivia niin hurjan taitava.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi
Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Katsoin videolta suorituksia ja minusta isoimmat hatunnostot OVO Junior Teamille ja Minetit junnuille.

OVO junnuille todellakin ansaittu voitto. Olisi voinut minusta näkyä pisteissä jopa enemmänkin. Todella yhdenaikaikaista, samannäköistä ja eleganttia voimistelua. Onnittelut Suomenmestaruudesta.

Minetit jr:lla voin vain kuvitella miten raskasta on harjoitella, kun osa kisakokoonpanon tytöistä tulee Turusta. Siihen nähden ihmeen ovat saaneet ohjelman toimimaan. Kuitenkaan kaupunkien välimatkaa ei voi olla huomaamatta suorituksessa. Eivät varmasti ole saaneet hioa yhdessä suoritusta yhtä paljon kuin OVO Junnut.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Ja kuten täällä jo useasti mainittua Sanix jr nousi hienosti kauden pääkisoissa ja näytti myös upealta. Olivat selvästi saaneet parannettua. Vähän ehkä vaan huvittaa taas, että kun kisasivat kahdeksalla niin 10 tyttöä oli varalla.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Katsoin videolta suorituksia ja minusta isoimmat hatunnostot OVO Junior Teamille ja Minetit junnuille.
OVO junnuille todellakin ansaittu voitto. Olisi voinut minusta näkyä pisteissä jopa enemmänkin. Todella yhdenaikaikaista, samannäköistä ja eleganttia voimistelua. Onnittelut Suomenmestaruudesta.
Minetit jr:lla voin vain kuvitella miten raskasta on harjoitella, kun osa kisakokoonpanon tytöistä tulee Turusta. Siihen nähden ihmeen ovat saaneet ohjelman toimimaan. Kuitenkaan kaupunkien välimatkaa ei voi olla huomaamatta suorituksessa. Eivät varmasti ole saaneet hioa yhdessä suoritusta yhtä paljon kuin OVO Junnut."

En nyt tiedä että huomasinko ”kaupunkien välimatkaa” suorituksessa :D joitain epäsiistejä kohtia oli, mutta ohjelma on hurjan vaikea ja olivat muuttaneet kokoonpanoakin (kai?) Mielestäni viime viikolla (tai sitä edellisellä) Antton Laine laittoi jotain pätkää heistä eli ovat myös saattaneet muuttaa ohjelmaa?
Tällaista pientä spekulaatiota vain, Ovolle kuitenkin tästä kisasta ansaittu voitto. Upeaa ja täydelliseksi hiottua. Ainoa virhe tasapainossa, muuten kuviot ja yhdenaikaisuus todella hyvällä tasolla. Minetit jr vähän epätarkalla suorituksella käytännössä samat pisteet, joten uskon, että siistillä suorituksella Minetit voi mennä vielä uudestaan ohi em- ja mm-kisoissa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

En voi kuin ihailla noita Minetit jr ja viime kauden Minetit Elite-vanhempia. Kuinka moni on valmis kuljettamaan, kustantamaan ja kannustamaan kun välimatkat pitkiä? Sen lisäksi vielä majoittamaan omaan kotiinsa säännöllisesti toisesta kaupungista tulevia voimistelijoita viikonlopuiksi? Tulosta on toki tullut:)

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"
En nyt tiedä että huomasinko ”kaupunkien välimatkaa” suorituksessa :D joitain epäsiistejä kohtia oli, mutta ohjelma on hurjan vaikea ja olivat muuttaneet kokoonpanoakin (kai?) Mielestäni viime viikolla (tai sitä edellisellä) Antton Laine laittoi jotain pätkää heistä eli ovat myös saattaneet muuttaa ohjelmaa?
Tällaista pientä spekulaatiota vain, Ovolle kuitenkin tästä kisasta ansaittu voitto. Upeaa ja täydelliseksi hiottua. Ainoa virhe tasapainossa, muuten kuviot ja yhdenaikaisuus todella hyvällä tasolla. Minetit jr vähän epätarkalla suorituksella käytännössä samat pisteet, joten uskon, että siistillä suorituksella Minetit voi mennä vielä uudestaan ohi em- ja mm-kisoissa."

Joo ehkä sanoin vähän hassusti, että välimatka näkyi suorituksessa. Ei tietenkään näkynyt, mutta mietin vain, että jos kaikki Minetit jr:n tytöt asusiviat samassa kaupungissa, niin olisiko suoritus saattanut ollut aavistuksen siistimpi. Myös tietysti kahden joukkueen tyttöjen yhdistäminen ei käy sormia napsauttamalla, kun pitkään jossain joukkueessa voimistelleena tytöille kehittyy tietynlainen liikekieli. Nojoo, jokatapauksessa huikea suoritus tytöiltä, valmentajilta ja vanhemmilta.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Aikaisemmassa videolinkissä oli virhe (jostain oli ilmestynyt osoitteen keskelle ylimääräinen kaksoispiste), tässä toimiva linkki 14-16v. SM-sarjan videoihin:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLCHe0ANGp-VtQBLYojvG1Xlz3HHLPYtvZ

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Kenen ympärille Ovo Teamin ohjelma on rakennettu, kun siitä täällä joskus oli puhetta?"
Kannattaa katsoa ohjelma, selviää kyllä sitten..."

Mikä oli tän tytön nimi?:)

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""""Kenen ympärille Ovo Teamin ohjelma on rakennettu, kun siitä täällä joskus oli puhetta?"
Kannattaa katsoa ohjelma, selviää kyllä sitten..."
ei kyllä selvinnyt mulle?"
Ei kenenkään ympärille rakennettu. Olivialla paljon sooloja, mutta sopii ohjelmaan, kun Olivia niin hurjan taitava."

Kiitos, Olivia se olikin...

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Menee vähän yli Ovo Team yhden voimistelijan esille nosto. Nimeltä mainitsemattomalla henkilöllä on yhteensä 15 sooloa/sellaista kohtaa missä näkyy selkeästi ja erottuu joukosta/porukasta. Lisäksi hän on koko ajan eturivissä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Menee vähän yli Ovo Team yhden voimistelijan esille nosto. Nimeltä mainitsemattomalla henkilöllä on yhteensä 15 sooloa/sellaista kohtaa missä näkyy selkeästi ja erottuu joukosta/porukasta. Lisäksi hän on koko ajan eturivissä."
Nyt on kyllä selkeästi yritetty laittaa muitakin keskipisteeseen.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Menee vähän yli Ovo Team yhden voimistelijan esille nosto. Nimeltä mainitsemattomalla henkilöllä on yhteensä 15 sooloa/sellaista kohtaa missä näkyy selkeästi ja erottuu joukosta/porukasta. Lisäksi hän on koko ajan eturivissä."
Nyt on kyllä selkeästi yritetty laittaa muitakin keskipisteeseen."

Joo niitä yhden tytön sooloja on vähennetty

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

minun mielestä gloria oli paljon parempi kun team vantaa glorialla oli paljon hienommat nostot tasapainot ja hypyt glorian olisi pitänyt voittaa selkeästi team vantaa mitä mieltä te olette?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Koreografin näkemyksiä nämä soolot jne. Hyväksymme!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Menee vähän yli Ovo Team yhden voimistelijan esille nosto. Nimeltä mainitsemattomalla henkilöllä on yhteensä 15 sooloa/sellaista kohtaa missä näkyy selkeästi ja erottuu joukosta/porukasta. Lisäksi hän on koko ajan eturivissä."
Olisiko jollakin tällä palstalla tänään jotain positiivista sanottavaa välillä

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kyllä. Kisat olivat hyvin järjestetyt ja uusi halli loistava. Tunnelma katsomossa oli kohdillaan ja toinen toistaan upeampi esityksiä sai ihastella.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Ja omia ehdottomia suosikkeja olivat Gloria, Massimo jr ja Minetit Very Senior

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"minun mielestä gloria oli paljon parempi kun team vantaa glorialla oli paljon hienommat nostot tasapainot ja hypyt glorian olisi pitänyt voittaa selkeästi team vantaa mitä mieltä te olette?"

Välimerkit voisit opetella, näyttää naurettavalta. Team Vantaa on taitava joukkue, ja pronssimitalin ansainnut.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"minun mielestä gloria oli paljon parempi kun team vantaa glorialla oli paljon hienommat nostot tasapainot ja hypyt glorian olisi pitänyt voittaa selkeästi team vantaa mitä mieltä te olette?"
Team Vantaalla ansaitut pronssimitalit, eipäs valiteta täällä että kuka olisi ansainnut minkäkin mitalin. Mitalit menivät oikeille henkilöille ja tuomarit osaavat kyllä asiansa

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""minun mielestä gloria oli paljon parempi kun team vantaa glorialla oli paljon hienommat nostot tasapainot ja hypyt glorian olisi pitänyt voittaa selkeästi team vantaa mitä mieltä te olette?"
Team Vantaalla ansaitut pronssimitalit, eipäs valiteta täällä että kuka olisi ansainnut minkäkin mitalin. Mitalit menivät oikeille henkilöille ja tuomarit osaavat kyllä asiansa"

oikeille joukkueille*

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Sekä naisten että junioreiden SM-kärkikolmikko on upea. Hieno maajoukkue Suomella!!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Menee vähän yli Ovo Team yhden voimistelijan esille nosto. Nimeltä mainitsemattomalla henkilöllä on yhteensä 15 sooloa/sellaista kohtaa missä näkyy selkeästi ja erottuu joukosta/porukasta. Lisäksi hän on koko ajan eturivissä."
Olisiko jollakin tällä palstalla tänään jotain positiivista sanottavaa välillä"

Laskin kyllä 9 ja löytyi muitakin missä hän taitava tyttö ei ole

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"minun mielestä gloria oli paljon parempi kun team vantaa glorialla oli paljon hienommat nostot tasapainot ja hypyt glorian olisi pitänyt voittaa selkeästi team vantaa mitä mieltä te olette?"
Mielestäni Team vantaakin todella vahva, Ansaitsivat molemmat 3 sijan

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Ja kuten täällä jo useasti mainittua Sanix jr nousi hienosti kauden pääkisoissa ja näytti myös upealta. Olivat selvästi saaneet parannettua. Vähän ehkä vaan huvittaa taas, että kun kisasivat kahdeksalla niin 10 tyttöä oli varalla. "
Heillä oli määrällisesti enemmän tyttöjä matolla kuin monella muulla joukkueella. Moni oli vähentänyt tytöt seitsemään. Ja johan tämä aihe on täällä puitu moneen kertaan. Heillä myös 6 tyttöä toisessa kaupungissa ja joukkue harjoittelee vain viikonloppuisin yhdessä. Siinä myös ehkä syy siihen miksi he olivat valmiimpia kauteen myöhemmin kuin muut.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Ja kuten täällä jo useasti mainittua Sanix jr nousi hienosti kauden pääkisoissa ja näytti myös upealta. Olivat selvästi saaneet parannettua. Vähän ehkä vaan huvittaa taas, että kun kisasivat kahdeksalla niin 10 tyttöä oli varalla. "
Heillä oli määrällisesti enemmän tyttöjä matolla kuin monella muulla joukkueella. Moni oli vähentänyt tytöt seitsemään. Ja johan tämä aihe on täällä puitu moneen kertaan. Heillä myös 6 tyttöä toisessa kaupungissa ja joukkue harjoittelee vain viikonloppuisin yhdessä. Siinä myös ehkä syy siihen miksi he olivat valmiimpia kauteen myöhemmin kuin muut. "

No kyllä tästä saa ja pitää puhua kun tosiaannyli puolet sivussa. Todella ikävää. Joukkue kyllä näytti kauden parastaan mikä hienoa!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"
No kyllä tästä saa ja pitää puhua kun tosiaannyli puolet sivussa. Todella ikävää. Joukkue kyllä näytti kauden parastaan mikä hienoa!"

Aika harvassa joukkueessa on tyttöjä niin paljon, että loukkaantuneitten/sairaitten/toipilaitten voidaan antaa olla sivussa niin kauan, että ovat taas varmasti treeni- ja kisakunnossa. Tämänkin kauden aikana on nähty tyttöjä matolla niin influenssassa kuin loukkaantuneinakin, koska ei ole laittaa ketään tilalle kilpailemaan. Kisasuorituksesta tytöt selviävät joten kuten särkylääkkeitten voimalla, mutta esim. lämmittelyä tai loppuverryttelyä eivät kaikki viime viikonloppunakaan pystyneet muun joukkueen mukana tekemään. Kyllä minusta sairaitten/loukkaantuneitten tyttöjen kilpailuttaminen on monin verroin ikävämpää kuin toipilaitten pitäminen sivussa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

No ei niitä loukkaantumisia nyt niin paljon ole. Kaikki muut joukkueet treenaa n. 9-13 tytön kokoonpanolla ja hyvin saivat tytöt matolle. Sanix jr:lla 18 tyttöä. Mun mielestä 10 varatyttöä pitäminen liikaa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"No ei niitä loukkaantumisia nyt niin paljon ole. Kaikki muut joukkueet treenaa n. 9-13 tytön kokoonpanolla ja hyvin saivat tytöt matolle. Sanix jr:lla 18 tyttöä. Mun mielestä 10 varatyttöä pitäminen liikaa."

Eiköhän kaikki siinä joukkueessa tiedä mikä tilanne on. Itse tytöt haluavat olla siellä joten minun puolesta antaa olla. Ei ole kenenkään ulkopuolisen asia kuinka monta ”varatyttöä” heillä on enää 14-16 sarjassa. Varsinkaan kun kukaan muu kuin joukkue ei itse tiedä montako kisakuntoista tyttöä heillä oikeasti on.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"No ei niitä loukkaantumisia nyt niin paljon ole. Kaikki muut joukkueet treenaa n. 9-13 tytön kokoonpanolla ja hyvin saivat tytöt matolle. Sanix jr:lla 18 tyttöä. Mun mielestä 10 varatyttöä pitäminen liikaa."
Se ei ole voimistelijan edunmukaista toimintaa

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Pakko vielä kommentoida Kinesis Jr pisteitä... he olivat kuitenkin Lovent Cupissa _jaetulla kullalla_ Syrenian kanssa. Nyt mestaruuskilpailuissa, kun ohjelmia on hiottu vaan parempaan suuntaan eivät päässeet edes finaaliin. Tiedän että suorituksessa oli pieniä virheitä ja tuomarit tietävät mitä tekevät, mutta aloituspaikka ei saisi olla noin kohtalokas.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Pakko vielä kommentoida Kinesis Jr pisteitä... he olivat kuitenkin Lovent Cupissa _jaetulla kullalla_ Syrenian kanssa. Nyt mestaruuskilpailuissa, kun ohjelmia on hiottu vaan parempaan suuntaan eivät päässeet edes finaaliin. Tiedän että suorituksessa oli pieniä virheitä ja tuomarit tietävät mitä tekevät, mutta aloituspaikka ei saisi olla noin kohtalokas."
Lovent Cup oli kauden ensimmäinen kisa. Turha verrata sen aikaista suoritusta mestiksiin. Itsekin olisin toivonut Kinesis Jr finaaliin, mutta tällä kertaa kävi näin. Ensi kerralla pitää tehdä niin paljon paremmin, ettei tuomareilla ole mitään mistä vähentää.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""
No kyllä tästä saa ja pitää puhua kun tosiaannyli puolet sivussa. Todella ikävää. Joukkue kyllä näytti kauden parastaan mikä hienoa!"
Aika harvassa joukkueessa on tyttöjä niin paljon, että loukkaantuneitten/sairaitten/toipilaitten voidaan antaa olla sivussa niin kauan, että ovat taas varmasti treeni- ja kisakunnossa. Tämänkin kauden aikana on nähty tyttöjä matolla niin influenssassa kuin loukkaantuneinakin, koska ei ole laittaa ketään tilalle kilpailemaan. Kisasuorituksesta tytöt selviävät joten kuten särkylääkkeitten voimalla, mutta esim. lämmittelyä tai loppuverryttelyä eivät kaikki viime viikonloppunakaan pystyneet muun joukkueen mukana tekemään. Kyllä minusta sairaitten/loukkaantuneitten tyttöjen kilpailuttaminen on monin verroin ikävämpää kuin toipilaitten pitäminen sivussa."

Tytöt ovat itse kauden alussa saaneet päättää haluavatko mennä yhdellä vai kahdella joukkueella kauteen. Tyttöjen oma tahtotila oli yksi joukkue vaikka tällä kaudella kaikki eivät montaa kisaa saisikaan. Joukkueeseen tuli 5 tyttöä lisää kun kaikki suunnitelmat oli tehty ja he halusivat pitäytytä alkuperäisessä suunnitelmassa. Tämä päätös on tehty tyttöjen toiveiden mukaisesti. Terveiset Turusta!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin."
Ainakin ulkopuolisena on mahdotonta sanoa, miten tapauksiin on puututtu. Vaikka sivusta seuraajalle näyttäisi siltä, että asiaan ei ole reagoitu, todellisuus voi olla ihan toinen. "
Samaa mieltä! Joten asiaa on turha puida täällä."

Kenestä puhutaan? Mikä joukkue on kyseessä?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""""En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin."
Ainakin ulkopuolisena on mahdotonta sanoa, miten tapauksiin on puututtu. Vaikka sivusta seuraajalle näyttäisi siltä, että asiaan ei ole reagoitu, todellisuus voi olla ihan toinen. "
Samaa mieltä! Joten asiaa on turha puida täällä."
Kenestä puhutaan? Mikä joukkue on kyseessä?"

Ei mistään yksittäisestä joukkueesta erityisesti, vaan yleensäkin ihmetelty, että kun monessa joukkueessa näkyy hyvin laihoja tyttöjä, niin miten heidän annetaan kisata, eikä vihelletä ajoissa peliä poikki.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Uskoisin, että ravitsemusvalmennus on nykyisin parempaa ja voimistelijoiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin puututaan aiempaa paremmin, mutta kun vaatimukset huippujoukkueissa on niin kovat, niin en tiedä onko sairaustapaukset yhtään vähentyneet viime aikoina.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

OVO jr team parempi kuin OVO Team! :O

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""""En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin."
Ainakin ulkopuolisena on mahdotonta sanoa, miten tapauksiin on puututtu. Vaikka sivusta seuraajalle näyttäisi siltä, että asiaan ei ole reagoitu, todellisuus voi olla ihan toinen. "
Samaa mieltä! Joten asiaa on turha puida täällä."
Kenestä puhutaan? Mikä joukkue on kyseessä?"

Ei täällä voi alkaa mitään joukkueita nimeämään, kun heti poistetaan kommentit. Mutta varmasti aika moni tietää kyllä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""""En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin."
Ainakin ulkopuolisena on mahdotonta sanoa, miten tapauksiin on puututtu. Vaikka sivusta seuraajalle näyttäisi siltä, että asiaan ei ole reagoitu, todellisuus voi olla ihan toinen. "
Samaa mieltä! Joten asiaa on turha puida täällä."
Kenestä puhutaan? Mikä joukkue on kyseessä?"
Ei mistään yksittäisestä joukkueesta erityisesti, vaan yleensäkin ihmetelty, että kun monessa joukkueessa näkyy hyvin laihoja tyttöjä, niin miten heidän annetaan kisata, eikä vihelletä ajoissa peliä poikki. "

Kyllä niiden laihojenkin tyttöjen pitää saada olla mukana ja kisoissa, jotta elämä voi jatkua mahdollisesta sairaudesta huolimatta. Kohtuutonta olisi komeroon heitä piilotella. Sitä paitsi ihmiset ovat luonnostaankin erimuotoisia ja paksuisia. Kaikki tasapaksusta muotista poikkeavat yksilöt eivät ole sairaita.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""""""En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin."
Ainakin ulkopuolisena on mahdotonta sanoa, miten tapauksiin on puututtu. Vaikka sivusta seuraajalle näyttäisi siltä, että asiaan ei ole reagoitu, todellisuus voi olla ihan toinen. "
Samaa mieltä! Joten asiaa on turha puida täällä."
Kenestä puhutaan? Mikä joukkue on kyseessä?"
Ei mistään yksittäisestä joukkueesta erityisesti, vaan yleensäkin ihmetelty, että kun monessa joukkueessa näkyy hyvin laihoja tyttöjä, niin miten heidän annetaan kisata, eikä vihelletä ajoissa peliä poikki. "
Kyllä niiden laihojenkin tyttöjen pitää saada olla mukana ja kisoissa, jotta elämä voi jatkua mahdollisesta sairaudesta huolimatta. Kohtuutonta olisi komeroon heitä piilotella. Sitä paitsi ihmiset ovat luonnostaankin erimuotoisia ja paksuisia. Kaikki tasapaksusta muotista poikkeavat yksilöt eivät ole sairaita. "

aamen.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""""""En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin."
Ainakin ulkopuolisena on mahdotonta sanoa, miten tapauksiin on puututtu. Vaikka sivusta seuraajalle näyttäisi siltä, että asiaan ei ole reagoitu, todellisuus voi olla ihan toinen. "
Samaa mieltä! Joten asiaa on turha puida täällä."
Kenestä puhutaan? Mikä joukkue on kyseessä?"
Ei mistään yksittäisestä joukkueesta erityisesti, vaan yleensäkin ihmetelty, että kun monessa joukkueessa näkyy hyvin laihoja tyttöjä, niin miten heidän annetaan kisata, eikä vihelletä ajoissa peliä poikki. "
Kyllä niiden laihojenkin tyttöjen pitää saada olla mukana ja kisoissa, jotta elämä voi jatkua mahdollisesta sairaudesta huolimatta. Kohtuutonta olisi komeroon heitä piilotella. Sitä paitsi ihmiset ovat luonnostaankin erimuotoisia ja paksuisia. Kaikki tasapaksusta muotista poikkeavat yksilöt eivät ole sairaita. "

Joo, mutta jos puolessa vuodessa reidet kapenevat puolella on jokin vialla.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""""""En ymmärrä miksei valmentajat, joukkuekaverit, vanhemmat, kukaan auta sairasta tyttöä vaan ollaan niinkuin kaikki olisi hyvin."

Joo, mutta jos puolessa vuodessa reidet kapenevat puolella on jokin vialla. "

Varmasti on jotain vialla, mutta voiko silti tehdä jostain päätelmän ettei asiaan ole puututtu?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

No ei sairaita tyttöjä tarvii piilotella, vaan he pitää saada ajoissa hoitoon!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Kyllä mun puolesta vois tuomarit antaa vähennyksen jos näyttää epäilyttävän laihalta matolla."
Terveydellinen vähennys!"

Tuo loukkasi tyttöjä jotka ovat luonnostaan laihoja. Myös jos voimistelijalla on vaikeuksia esimerkiksi painoon liittyvän sairauden kanssa niin piikittely pinosta ei varmastikaan siinä tilanteessa auta yhtään! Ja eihän tämä olisi reilua, sillä eiväthän normaalia isommatkaan voimistelijat saa mitään terveydellisiä vähennyksiä ( ei sillä että tätä pitäisi tapahtua!) miksi normaalia pienempien pitäisi saada vähennyksiä painostaan?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Eikös koko terveydellinen vähennys ole tarkoitettu sitä varten, jos tehdään taitoon nähden liian vaikeita/vartalolle vaarallisia liikkeitä? Eikä siihen, että puututtaisiin painoasioihin. Jos taidot/liikkuvuus eivät riitä ja väännetään väkisin esim. ristaria suoraksi, niin silloin pitäisikin antaa terveydellinen vähennys ettei rikota paikkoja.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Eikös koko terveydellinen vähennys ole tarkoitettu sitä varten, jos tehdään taitoon nähden liian vaikeita/vartalolle vaarallisia liikkeitä? Eikä siihen, että puututtaisiin painoasioihin. Jos taidot/liikkuvuus eivät riitä ja väännetään väkisin esim. ristaria suoraksi, niin silloin pitäisikin antaa terveydellinen vähennys ettei rikota paikkoja."
Jep!!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Hei muistakaa että laihtuminen voi johtua monesta muustakin terveysongelmasta kun vain syömishäiriöstä. Myös murrosiässä pituuskasvu ja muut kehon muutokset voi aiheuttaa aineenvaihdunnassa muutoksia :)

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

No ei tarvitsisi pisteistä vähentää, mutta ei varmaan olisi haitaksi, jos tuomarit tai liiton jäsenet huomauttaisivat valmentajalle joukkueelle kisoissa, jos matolla on heidän mielestään liian laihoja tyttöjä. Oma valmentaja saattaa olla myöskin ns. sokaistunut tilanteelle ja huipulle mennään ns. kaikin mahdollisin keinoin (eihän menestystä muuten tule). Ja liian laihalla tarkoitan silmiinpistävästi liian laihaa. Oli sitten diagnosoistu anoreksia, kasvupyrähdys tai muu terveydellinen syy. Eikö ole tärkeämpää saada sairaat tytöt hoitoon, kuin että luonnostaan laihat vähän loukkaantuu.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mun käsityksen mukaan ns. "luonnostaan laihat" on tasaisen laihoja aina lapsuudesta sinne kasvupyrähdykseen asti ja ehkä vielä sen jälkeenkin jos treenimäärät on kovin suuria. He joilla treenimäärä on kohtuullisempi, pääsee murrosikä alkamaan ja tulee naisellisia muotoja. Kun taas sitten sairastuneesti laihat ovat joko ihan normaalipainoisia tai "luonnostaan laihoja" jotka sitten edelleen ihan silmiinpistävästi laihtuu niin että kasvu ja kehitys häiriintyy, kun treenataan niin kovaa ja kielletään herkut ja vahditaan painoa. Toivottavasti kukaan voimistelija ei enää sairastuisi hengenvaarallisesti! Teillä valmentajilla on ihan valtava vastuu siitä mihin suuntaan ohjaatte näitä tyttöjä! Selitykset pois ja silmät auki ennen kuin on liian myöhäistä!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Laihuudesta vähennettiin tietääkseni EMkisoissa ainakin yhdeltä joukkueelta, niin olen kuullut

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Laihuudesta vähennettiin tietääkseni EMkisoissa ainakin yhdeltä joukkueelta, niin olen kuullut"
oho, minkä maan?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Pakko vielä kommentoida Kinesis Jr pisteitä... he olivat kuitenkin Lovent Cupissa _jaetulla kullalla_ Syrenian kanssa. Nyt mestaruuskilpailuissa, kun ohjelmia on hiottu vaan parempaan suuntaan eivät päässeet edes finaaliin. Tiedän että suorituksessa oli pieniä virheitä ja tuomarit tietävät mitä tekevät, mutta aloituspaikka ei saisi olla noin kohtalokas."
Lovent Cup oli kauden ensimmäinen kisa. Turha verrata sen aikaista suoritusta mestiksiin. Itsekin olisin toivonut Kinesis Jr finaaliin, mutta tällä kertaa kävi näin. Ensi kerralla pitää tehdä niin paljon paremmin, ettei tuomareilla ole mitään mistä vähentää."

No mutta miksi muutamat joukkueet, joilla oli selkeitä (isojakin) virheitä (mitä Kinesis jr. ei ollut) olivat samoilla pisteillä? Jokin tässä kuviossa ei vaan täsmännyt heidän kohdallaan eli aloituspaikka jne. vaan vaikutti heidän suorituksensa arvosteluun, valitettavasti!

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Ei olisi ok, että terveysvähennys ulottuisi myös ihmisten kehoihin ja painoihin. Kuten sanottu, on myös ihmisiä, jotka ovat luonnostaan laihoja ja monesti he myös itse ovat koko elämänsä toivoneet saavansa lisää painoa ja kokevat jopa häpeää laihuudestaan. On täysin mahdoton ulkopuolisen (tuomarin) nähdä, kenellä on syömishäiriö. Kehon koko ja muoto ei sitä kerro. Laihtuminen toki toisinaan voi kertoa, mutta tuomareiden (eikä katsojien) tehtävä ei ole pitää kirjaa voimistelijoiden painonmuutoksista. Onneksi!

Syömishäiriöt ovat kaikissa mudoissaan vakavia ja niihin sairastuvien tulee saada kaikki mahdollinen tuki ja apu. Yleisin syömishäiriö on kuitenkin EDNOS eli epätyypillinen syömishäiriö, jota täälläkin käyvistä iso osa sairastaa (tilastojen valossa). Epätyypillinen syömishäiriö ei yleensä näy ulospäin merkittävänä laihtumisena, mutta se on hirvittävä mielen täyttävä ja elämää rajoittava sairaus. Syömishäiriöitä sanotaan mielen syöviksi, ja tämä kuvaa mielestäni hyvin niiden elämää ja kaikkea hyvinvointia pilaavaa voimaa. Muistuttaisin, että tosiaan vain pieni osa sairastaa anoreksiaa ja syömishäiriökeskusteluissa ei tulisi keskittyä vain anoreksian esille tuontiin ja alipainoisten bongailuun. Kun tehdään yksinkertaistuksia, että laihtuminen on yhtä kuin anoreksia ja anoreksia on yhtä kuin ainoa tai yleisin syömishäiriö, niin suurin osa sairastavista jää näiden oletusten ulkopuolelle. Tällöin myös avun hakeminen on vaikeampaa, sillä muodostuu kuva, että vain radikaalisti laihtuneet ovat sairaita.

Anoreksiaan tietysti on helpoin puuttua, sillä se tulee näkyväksi. Syömishäiriöiden kirjo on kuitenkin valtava ja sairastuvien auttamisen ja avun piiriin saattamisen tulisi olla lähipiirin ja valmentajien vastuulla. Syömishäiriöitä ei estetä eikä paranneta pistevähennyksillä tai katsojien kommentoinneilla. Ulkopuolisten hyväntahtoinenkin puuttuminen lisää häpeää ja kehoahdistusta.

Painokeskeisyys, hoikkuuden ihannointi, toisaalta hoikkuuden kauhistelu, toisten kehojen ja painonmuutosten kyttäys ja kaikenlainen kehojen sanallinen häpäisy (myös laihtuneiden kauhistelu) ovat juuri niitä syitä, jotka ylläpitävät lasten ja nuorten (ja aikuistenkin) epävarmuutta kehoistaan ja lisäävät syömishäiriöitä. Mahdollisesti luonnostaan hoikkien tai myös sairaiden häpäisy "terveysvähennyksellä" ei vahvista kehopositiivisuutta, jota voimisteluun ja maailmaan tarvitaan.

Yleinen ohje syömishäiriöiden ehkäisyn ja hoidon ammattilaisilta: Älkää kommentoiko muiden kehoja ja painoja.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kas siinäpä hyvä ohje hoidon ammattilaiselta, lakaistaan asiat maton alle ja ollaan ihan hys hys vaan että valmentajat saavat rauhassa seisottaa tyttöjä puntarilla ja kehottaa painon pudotukseen ja "terveelliseen" ruokavalioon. Hienoa! Eli nyt silmät kiinni vaan kaikki ja suut suppuun! Meillä ei ole mitään ongelmaa tässä lajissa...

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Kas siinäpä hyvä ohje hoidon ammattilaiselta, lakaistaan asiat maton alle ja ollaan ihan hys hys vaan että valmentajat saavat rauhassa seisottaa tyttöjä puntarilla ja kehottaa painon pudotukseen ja "terveelliseen" ruokavalioon. Hienoa! Eli nyt silmät kiinni vaan kaikki ja suut suppuun! Meillä ei ole mitään ongelmaa tässä lajissa..."

Höpö höpö. Asiasta kuuluu puhua. Syömishäiriöistä kuuluu puhua. Lue viesti uudestaan ja mieti, miten yksittäisten henkilöiden kehojen ja painojen kommentointi tukee myönteisen kehonkuvan kehittymistä?

Valmentajien laihdutuspuheisiin ja lajin epäterveisiin ideaaleihin tulee puuttua. Mutta suoraan joidenkin yksilöiden kehon kommentointi ulkopuolisena ihmisenä ei ole asiallista, vaan häiritsevää ja sairastuttavaa. Jos huolestut lähipiirisi ihmisestä, on hyvä ilmaista huolesi ja ohjata avun piuriin. Täällä kuitenkin ulkopuolisiet ihmiset on nimenneet yksittäisiä joukkueita ja yksittäisiä laihtuneita tyttöjä ja se ei ole ok.

Puhutaan asiasta, eli siitä huolesta että laji ja mahdollisesti tietyt valmentajat lisäävät sairastumisen riskiä. Ei kommentoida kehoja ja painoja.

Täältä voi lukea erilaisia oppaita:
http://www.syomishairioliitto.fi/syomishairiot/oppaat.html

Lainaus kohtaamisoppaasta (ja huom. alla puhutaan jo syömishäiriön hoidosta, eli ihmisistä joiden on hoidollisista syistä puhuttava sairastuneen painosta. Ei-hoidollisissa tilanteissa painon kommentointi on vielä riskialttiimpaa):

Painosta puhuminen
"[--] Painonmuutoksia käytetäänkin keskeisenä kriteerinä syömishäiriön tunnistamisessa ja diagnosoinnissa. Painosta puhumista ei siis syömishäiriön hoidossa voida kokonaan välttää. On kuitenkin erityisen tärkeää tietää, että syömishäiriötä sairastavia kohdatessa painon kaikenlainen kommentointi on hyvin riskialtista."

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""Pakko vielä kommentoida Kinesis Jr pisteitä... he olivat kuitenkin Lovent Cupissa _jaetulla kullalla_ Syrenian kanssa. Nyt mestaruuskilpailuissa, kun ohjelmia on hiottu vaan parempaan suuntaan eivät päässeet edes finaaliin. Tiedän että suorituksessa oli pieniä virheitä ja tuomarit tietävät mitä tekevät, mutta aloituspaikka ei saisi olla noin kohtalokas."
Lovent Cup oli kauden ensimmäinen kisa. Turha verrata sen aikaista suoritusta mestiksiin. Itsekin olisin toivonut Kinesis Jr finaaliin, mutta tällä kertaa kävi näin. Ensi kerralla pitää tehdä niin paljon paremmin, ettei tuomareilla ole mitään mistä vähentää."
No mutta miksi muutamat joukkueet, joilla oli selkeitä (isojakin) virheitä (mitä Kinesis jr. ei ollut) olivat samoilla pisteillä? Jokin tässä kuviossa ei vaan täsmännyt heidän kohdallaan eli aloituspaikka jne. vaan vaikutti heidän suorituksensa arvosteluun, valitettavasti!"

Isoimpana virheenä heillä voidaan pitää kaatumista ohjelman puolivälissä , oikein ei näy oliko kaatuminen vai törmäys eli ei voida kaikkea laittaa aloituspaikan piikkiin . finaaliin olisivat kuuluneet aikaisempien suoritusten perusteella mutta vanhoilla meriiteillä ei sijoituksia jaeta vaan joka kisassa pitää onnistua ja niinkuin jo aikaisemminkin on mainittu on suoritustuomarit olleet yksimielisiä.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Ja lisäyksenä edelliseen vielä se, että kommentoin ensimmäisenä sitä ideaa jota täällä on viljelty, eli terveysvähennystä liiasta laihuudesta. Miltä tuntuu siitä yksilöstä, jonka laihuuden takia joukkueen pisteistä otetaan vähennys? Siinä isolla voimalla otetaan kantaa henkilön kehon kokoon/painoon. Vaikka taustalla on huoli, niin inhimilliseltä kannalta tällainen ihmisten kehojen kokoihin julkisesti puuttuminen on julmaa. Tässä vaiheessa kannattaa lukea edellinen lainaus painon kommentoinnin riskialttiudesta.

Sairaan ihmisen ei tulisi olla kisaamassa, vaan saamassa hoitoa ja toipumassa. Siitä olemme varmasti samaa mieltä. Pitäisikin keskittyä pohtimaan sitä, miten asiaan puututaan jo sairastumisen alkuvaiheissa ja miten niitä mahdollisesti hengenvaarassa olevia ihmisiä ei päätyisi edes kisaamaan. Ja kaikkein olennaisinta olisi teitysti miettiä, miten syömishäiriöitä ei edes ilmenisi alkuunkaan.

Asiaa ei ratkaista terveysvähennyksillä ja yksittäisten tyttöjen julkisella nöyryytyksellä. Jos sairaus on jo niin vakava, että joukkueen ulkopuoliset huolestuvat, ollaan jo pahasti myöhässä kyseisen henkilön tilanteeseen puuttumisessa. Puuttuminen tulisi tapahtua empaattisesti, kunnioittavasti mutta jämäkästi treeneissä, leireillä (erityisesti edelleen peräänkuulutan liiton vastuuta) ja tietysti ennen kaikkea läheisten toimesta. Valmentajien painonpudotuskehotuksiin ja punnituksiin tulee puuttua suoraan valmentajaa puhuttelemalla ja voimisteluvaikuttajien yhteisellä väliintulolla, ei sairaiden tyttöjen rankaisun kautta.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Täällä kuitenkin ulkopuolisiet ihmiset on nimenneet yksittäisiä joukkueita ja yksittäisiä laihtuneita tyttöjä ja se ei ole ok."
Täällä juuri ei ole nimetty joukkueita tai tyttöjä. kehtaatkin väittää tuollaisia valheita. Täällä nimenomaan on mietitty miten saataisiin lajissa jylläävät syömishäiriöt kitkettyä, ja tuo sinun kommentointisi kuulostaa juuri siltä että haluaisit tilanteen pysyvän samana. Ei tämä voi jatkua niin että sairaita tyttöjä kilpailutetaan. Näitä voimistelijoita nuoret ja lapset pitävät esikuvinaan ja ajattelevat, että itse pitää näyttää samalta. Se, että valmentaja antaa anorektisen tytön kilpailla, on merkki siitä, että laihuus on ok hänen mielestään. Ja ihan turha tulla itkemään luonnostaan laihoista. kaikki lajia seuraavat ja joukkueet suurinpiirtein tietävät huomaavat kyllä jos joku laihtuu todella silmiinpistävästi.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Mä veikkaan, että jokaisella tytöllä tässä lajissa - enempi tai vähempi on ongelmia ton syömisensä kanssa.. Eikä se tuu koskaan muuttumaan vaikka mitä tekis, karua mutta liian totta

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Hyvää jämäkkää kommentointia nyt ollut syömishäiriöistä. Toivottavasti yksittäisten urheilijoiden esiin nostaminen ja kauhistelu todella loppuu. Voi olla vaikeaa ymmärtää, että syömishäiriöt ovat mielenterveyden ongelmia samoin kuin masennus, paniikkihäiriöt, ahdistuneisuus ym. nuorilla tyypilliset sairaudet. Draamanhakuisten kommenttien taustalla varmasti huoli, mutta myös vihan tunnetta siitä miksi (sairaalloisen) laihat voimistelijat laihduttavat itsensä siihen kuntoon. Itsellänikin oli nuorempana hyvä ystävä joka sairastui anoreksiaan, ja olin asiasta enimmäkseen vihainen ja ärsyyntynyt, eikö toinen tajua miltä näyttää ja ettei se ole tervettä. Myöhemmin ymmärrys sairauden kieroutuneisuudesta on auennut. Summasummaarum ymmärrän erittäin hyvin teidän nuorten voimistelijoiden reaktion. Voin myös lyödä monta tonnia vetoa, että sm-tasolla asioihin on puututtu ja sen vatvomisen voi tällä palstalla yksilötasolla lopettaa. Ja kuten joku kertoi epätyypillisestä syömishäiriöstä ja miten suhde syömiseen ja omaan kehoon on väittäisin suurimmalla osalla voimistelijoista jollain tapaa ahdistunut, toivon valmentajille ja tiimeille edelleen lisää tukitoimia sekä uskallusta ravintopuolelle ja positiivista kehonkuvaa viestivää otetta työhön.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""Täällä kuitenkin ulkopuolisiet ihmiset on nimenneet yksittäisiä joukkueita ja yksittäisiä laihtuneita tyttöjä ja se ei ole ok."
Täällä juuri ei ole nimetty joukkueita tai tyttöjä. kehtaatkin väittää tuollaisia valheita. Täällä nimenomaan on mietitty miten saataisiin lajissa jylläävät syömishäiriöt kitkettyä, ja tuo sinun kommentointisi kuulostaa juuri siltä että haluaisit tilanteen pysyvän samana. Ei tämä voi jatkua niin että sairaita tyttöjä kilpailutetaan. Näitä voimistelijoita nuoret ja lapset pitävät esikuvinaan ja ajattelevat, että itse pitää näyttää samalta. Se, että valmentaja antaa anorektisen tytön kilpailla, on merkki siitä, että laihuus on ok hänen mielestään. Ja ihan turha tulla itkemään luonnostaan laihoista. kaikki lajia seuraavat ja joukkueet suurinpiirtein tietävät huomaavat kyllä jos joku laihtuu todella silmiinpistävästi."

Täällä juuri on nimetty yksittäisiä tyttöjä ja joukkueita... nyt viestit on vain poistettu

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"Kas siinäpä hyvä ohje hoidon ammattilaiselta, lakaistaan asiat maton alle ja ollaan ihan hys hys vaan että valmentajat saavat rauhassa seisottaa tyttöjä puntarilla ja kehottaa painon pudotukseen ja "terveelliseen" ruokavalioon. Hienoa! Eli nyt silmät kiinni vaan kaikki ja suut suppuun! Meillä ei ole mitään ongelmaa tässä lajissa..."

Mä kyllä tulkitsin tuon viestin niin, että vanhempien, tuttavien ja valmentajienkin tulisi olla kommentoimatta kehoja (ei punnituksia jne). Yleinen ohje kehon huomioimiseen on ihan eri asia kuin hoito-ohje jo häiriöstä kärsivälle. Nyt on kyllä sisälukutaito osalla kommentoijista ihan hukassa.

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

"""Täällä kuitenkin ulkopuolisiet ihmiset on nimenneet yksittäisiä joukkueita ja yksittäisiä laihtuneita tyttöjä ja se ei ole ok."
Täällä juuri ei ole nimetty joukkueita tai tyttöjä. kehtaatkin väittää tuollaisia valheita. Täällä nimenomaan on mietitty miten saataisiin lajissa jylläävät syömishäiriöt kitkettyä, ja tuo sinun kommentointisi kuulostaa juuri siltä että haluaisit tilanteen pysyvän samana. Ei tämä voi jatkua niin että sairaita tyttöjä kilpailutetaan. Näitä voimistelijoita nuoret ja lapset pitävät esikuvinaan ja ajattelevat, että itse pitää näyttää samalta. Se, että valmentaja antaa anorektisen tytön kilpailla, on merkki siitä, että laihuus on ok hänen mielestään. Ja ihan turha tulla itkemään luonnostaan laihoista. kaikki lajia seuraavat ja joukkueet suurinpiirtein tietävät huomaavat kyllä jos joku laihtuu todella silmiinpistävästi."
Täällä juuri on nimetty yksittäisiä tyttöjä ja joukkueita... nyt viestit on vain poistettu"

Ok. Itse en ollut huomannut

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

""""Pakko vielä kommentoida Kinesis Jr pisteitä... he olivat kuitenkin Lovent Cupissa _jaetulla kullalla_ Syrenian kanssa. Nyt mestaruuskilpailuissa, kun ohjelmia on hiottu vaan parempaan suuntaan eivät päässeet edes finaaliin. Tiedän että suorituksessa oli pieniä virheitä ja tuomarit tietävät mitä tekevät, mutta aloituspaikka ei saisi olla noin kohtalokas."
Lovent Cup oli kauden ensimmäinen kisa. Turha verrata sen aikaista suoritusta mestiksiin. Itsekin olisin toivonut Kinesis Jr finaaliin, mutta tällä kertaa kävi näin. Ensi kerralla pitää tehdä niin paljon paremmin, ettei tuomareilla ole mitään mistä vähentää."
No mutta miksi muutamat joukkueet, joilla oli selkeitä (isojakin) virheitä (mitä Kinesis jr. ei ollut) olivat samoilla pisteillä? Jokin tässä kuviossa ei vaan täsmännyt heidän kohdallaan eli aloituspaikka jne. vaan vaikutti heidän suorituksensa arvosteluun, valitettavasti!"
Isoimpana virheenä heillä voidaan pitää kaatumista ohjelman puolivälissä , oikein ei näy oliko kaatuminen vai törmäys eli ei voida kaikkea laittaa aloituspaikan piikkiin . finaaliin olisivat kuuluneet aikaisempien suoritusten perusteella mutta vanhoilla meriiteillä ei sijoituksia jaeta vaan joka kisassa pitää onnistua ja niinkuin jo aikaisemminkin on mainittu on suoritustuomarit olleet yksimielisiä."

Joo joo, mutta edelleen puhuttiin suorituspisteistä yleisesti muihin samoja suorituspisteitä saaneisiin joukkueisiin! Ja siinä tulee se heitto eli ne eivät olleet mielestäni linjassa. Ymmärrätkö?

Käyttäjän Anonyymi kuva
Anonyymi

Kommentteja 16-20k?

Lisää Kommentti